A fost descoperit altruismul la o anumită specie de papagali VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Oamnii de știință sunt uimiți de comportamentul acestor papagali
Oamnii de știință sunt uimiți de comportamentul acestor papagali
Toată lumea știe că papagalii și ciorile sunt cele mai inteligene păsări. Creierul lor le ajută să rezolve diverse probleme, ceea ce a determinat lumea științifică să spună despre acestea că sunt maiuțele înaripate ale lumii păsărilor, cel care de fapt a făcut această afirmație fiind autorul unei vaste cercetări asupra pagalilor gri africani.

Ciorile, în ciuda incredibilei lor inteligențe, nu se ajută între ele. Acestea folosesc unelte și pot rezolva probleme complicare însă nu se ajută între ele.

Cercetătorii Désirée Brucks și Auguste von Bayern de la Institutul de Ornitorolgie a Societății Max Planck din Germania, au decis să cerceteze dacă papagalii gri africani, care sunt extrem de sociali, au și această calitate, altruismul.

”Am descoperit că acești papagali ajută spontan și voluntar alți papagali pe care îi cunosc oentru a atinge un anumit scop, și fără să obțină un beneficiu evident și imediat”, a declarat Brucks.

Dramă atroce în Australia. Sute de milioane de animale au ars de vii VIDEO

Testul la care aceste animale au fost supuse este irmătorul. Cele două păsări stau in cuști transparente lipite una de alta, cu o mică ferestruică in peretele despărțitor. Fiecare cușcă avea încă o ferestruică prin care li se cerea părăsilor un jeton pentru a li se oferi semințe.. Atunci când papagalul care avea jetoanele avea ferestruica prin care putea cere seminte astupată iar cercetătorul aștepta jetonul la ferestruica papagalului care nu avea așa ceva, primul oferea spontan celui de-al dolea din jetoanele sale.

 

”Este remarcabil că papagalii gri agricani sunt motivați intrinsec să îi ajute pe alții, chiar dacă celălalt papagal nu este un prieten. Ne-a surprins faptul că 7 din 8 papagali din această specie furnizează spontan jetoane partenerilor pentru ca aceștia să poată procura hrană”, a declarat Bayern.

Până acum, în afară de oameni, singurele specii despre care știam că se comportă altruist cu semenii lor dar nu care nu sunt înrudite sunt unele dintre marile maimuțe.

”Un alt lucru care a fost relevat de acest experiment este că papaagalii nu sunt invidioși dacă un altul primește recompense mai mari pentru aceeași muncă decât ei sau muncesc mai puțin.”, a mai spus Bayern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel