A fost marcat pe VIAȚĂ! Trecutul TRAGIC al Președintelui SUA
Autor: Dana Mihai pe 22 ian, 07:57 | Articole recomandate

A fost marcat pe VIAȚĂ! Trecutul TRAGIC al Președintelui SUA

Călătoria președintelui Joe Biden către Casa Albă a fost lovită de o tragedie insuportabilă, întrucât este îndurerat de pierderile pe care le-a avut de-a lungu' timpului, mai exact trecerea în neființă a primei sale soții și a celor doi copii ai săi.

Milioane de americani au sărbătorit inaugurarea lui Joe Biden, dar pentru noul președinte este o ocazie dulce-dulce.

În timp ce a visat această meserie de când era tânăr, calea lui Biden către Casa Albă nu a fost cu siguranță ușoară. Președintele de 78 de ani a suferit o durere insuportabilă în viața sa, jelind pierderea primei sale soții, dar și a celor doi copii iubiți ai săi.

Tragedia a avut loc pentru prima dată în decembrie 1972, la începutul carierei politice a lui Biden. La șase săptămâni după ce a fost ales senator american pentru Delaware, a primit un telefon care i-ar schimba viața pentru totdeauna.

Primul LUCRU făcut de Joe Biden ca președinte al SUA

Soția lui Joe, Neilia, și cei trei copii ai lor, Hunter, Beau și Naomi, au făcut accident de mașină în drum spre cumpărăturile de Crăciun, mai exact voiau să cumpere un brad. Neilia și Naomi au fost ucise pe loc, iar cei doi băieți au fost răniți în mod critic.

Devastat, Biden s-a repezit acasă în Delaware pentru a fi alături de fiii săi.

În timp ce primul său instinct a fost să demisioneze, renunțând la cariera politică înainte de a începe chiar, a fost convins să-și ocupe locul în Senat.

El s-a jurat pe patul de spital al fiilor săi că în următorii 36 de ani, va face naveta din Delaware spre Washington - ajungând acasă pentru a fi cu copiii săi în fiecare noapte.

În cartea sa din 2017 „Promite-mă, tată”, Biden a scris că „durerea ... părea de nesuportat la început și mi-a luat mult timp să mă vindec, dar am supraviețuit calvarului pedepsitor.”

El a continuat: „Am reușit, cu mult sprijin, și mi-am reconstituit viața și familia.

Tragedia a lovit din nou în 2013, în timp ce Biden era vicepreședinte. Fiul său Beau a fost internat în spital după ce a experimentat „un episod de dezorientare și slăbiciune”. Medicii au făcut teste și, în curând, au confirmat știrea pe care toată lumea o temea. Beau avea o tumoare pe creier.

Beau a murit în 2015, la doar 46 de ani.

Împietrit de pierderea unui alt copil, Biden a decis să nu candideze la funcția de președinte în 2016. El nu a urmat nominalizarea democraților dar, în schimb, Hillary Clinton a candidat împotriva lui Donald Trump.

Mulți au crezut că Biden a renunțat la ultima sa șansă de a fi președinte, meseria pe care a lucrat-o în toată cariera sa politică.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele