Urmărește dezbaterea live

A început revoluția roboților militari. Singapore pune Rusia pe jar
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
ADDER DM Remote Weapon Station
ADDER DM Remote Weapon Station
O companie estoniană a făcut echipă cu o alta din Singapore pentru a se alătura cursei mondiale pentru dezvoltarea de vehicule robotice de luptă.

Din ce în ce mai multe companii dezvoltă vehicule înarmate, fără personal, unele dintre firme sunt independente, altele lucrează cu diverse guverne.

Vestea testării noului vehicul de către estonienii de la Estonia’s Milrem Robotics și cei din Singapore de la compania ST Engineering a venit prima oară în iunie 2019.

Vehiculul UGV (Unmanned ground vehicle (UGV) - vehicul de teren fără om) a fost testat în Tapa, Estonia, timp în care a fost efectuat și un exercițiu de tragere.

Noul UGV este dotat cu un lansator automat de grenade de 40 de mm și de o mitralieră de 12,7 mm.

Juri Pajute, directorul Milrem Robotics, a declarat că UGV-ul este primul vehicul blindat din lume care este adaptat luptelor de stradă.

Noul UGV este un vehicul care se poate deplasa pe orice teren cu o gardă la sol de 60 cm, poate urca pante și trece prin apă adâncă de 61 de cm.

Avioanele Su-57 devin din ce în ce mai puternice. Cum se implică Putin

Viteza maximă pe care o atinge este de 20 de kilometri pe oră și este alimentată de o unitate diesel-electrică care, în funcție de misiune, poate oferi 15 ore de funcționare constantă fără realimentare.

UGV-ul este configurat pentru control wireless de la distanța de la distanțe între 1.000 de metri și 2.500 de metri, în zone urbane sau rurale.

Operatorul poate controla vehiculul de la o stație mobilă sau staționară, dispozitivul de comandă fiind unul ergonomic și potrivit cu o interfață grafică necesară unui flux de lucru intuitiv pentru execuția sarcinilor. Sistemul a scăzut semnificativ volumul cognitiv de muncă al operatorului, reducând oboseala acestuia și îmbunătățind performanțele de luptă, au declarat cele două companii.

Rușii sunt cei care se grăbesc cel mai tare pentru a construi astfel de vehicule însă până acum nu au reușit să construiască un vehicul viabil.

Se știe că în mai 2018, Rusia a lansat în Siria cel puțin un tanc controlat de la distanță, Uran-9, dar la numai o lună, Kremlinul a declarat că vehiculul nu este gata de luptă.

Compania britanică QinetiQ, a lansat în aprilie 2019 un UGV-ul Titan, pentru supraveghere și a efectua foc de susținere, în timpul unui exercițiu militar de asalt.

Americanii în schimb, caută să cumpere un astfel de vehicul care ar putea înlocui vechile vehicule M-2 Bradley, care necesită prezența oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel