Aceste carduri bancare se vor schimba. La ce va renunța
Autor: Ciprian Dumitrache pe 18 aug, 07:51 | Cifra zilei

Compania a declarat că până în 2033 niciun card Mastercard nu va mai avea bandă magnetică.

În următorii ani, Mastercard va începe să elimine treptat benzile magnetice de pe cardurile sale de credit și de debit. Operațiunea va începe în 2024, dată la care banda magnetică nu va mai fi necesară pentru noile carduri emise în Europa, a scris compania pe site-ul său.

În Statele Unite, unde introducerea cipurilor EMV pe cardurile de plată este mai lentă, procesul va începe în 2027.

Din 2029, toate noile carduri de debit sau de credit Mastercard vor scăpa complet de banda magnetică.

Utilizarea benzii magnetice pe carduri pentru stocarea informațiilor a fost inventată de compania americană IBM, în anii '60 și a fost implementată pe miliarde de carduri timp de zeci de ani, chiar dacă tehnologia a evoluat.

Mastercard va abandona treptat banda magnetică de pe carduri. Ea și-a explicat decizia prin faptul că 86% din tranzacțiile cu cardul sunt deja efectuate cu cipuri. Chiar și în Statele Unite, unde cardurile EMV au fost în mod tradițional mai puțin frecvente decât în ​​restul lumii, cardurile cu bandă magnetică mai reprezintă doar 11%.

Potrivit Mastercard, în timpul pandemiei, popularitatea plăților contactless prin card sau smartphone a crescut puternic.

În primul trimestru al anului 2021, Mastercard a efectuat cu 1 miliard de tranzacții mai mult decât anul trecut. În al doilea trimestru al anului 2021, 45% din toate tranzacțiile din întreaga lume au fost contactless.

Compania a declarat că până în 2033 niciun card Mastercard nu va mai avea bandă magnetică.

Citește și: Sandero electric. Nemții au transformat modelul românesc într-o electrică de oraș

 


Cifra zilei Vezi toate articolele