Adeverință vechime muncă. Este bine de știut aceste DETALII
Autor: Simona Haiduc pe 13 ian, 07:14 | Declarația zilei

Sunt două variante

Eliberarea automată de către angajator. Angajatorii sunt obligați să elibereze automat, la încetarea contractului individual de muncă, o adeverință de vechime în muncă, prin care se atestă activitatea desfășurată, durata acesteia, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, dar și un extras din Revisal.

Eliberarea la cerere de către angajator. Orice actual sau fost salariat poate solicita de la angajatorul său respectiva adeverință. Documentul trebuie emis de către angajator în cel mult 15 zile de la data solicitării.

E adevărat, mai există și varianta obținerii unui extras din Revisal de la inspectoratele teritoriale de muncă. O variantă la care se poate apela când angajatorului nu poate elibera documentul cerut, precizează Avocatnet. 

Dacă pentru bugetari modelul de adeverință este stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 611/2008, pentru mediul privat, documentul trebui să conțină următoarele informații:

- datele de identificare ale salariatului;

- datele de identificare ale contractului individual de muncă pe baza căruia se atestă vechimea (numărul și data încheierii);

- durata activității;

- funcția/funcțiile ocupate;

Citește și Ce se întâmplă cu PENSIILE. Ultimele precizări de la CNPP

- schimbările suferite de contractul individual de muncă (încheiere, modificare, suspendare, încetare);

- valoarea salariului de baza, inclusiv sporurile care intră în calculul punctajului mediu anual;

- vechimea în muncă, în meserie și în specialitate;

- perioadele de concediu fără plată;

- absențele nemotivate de la serviciu.


Declarația zilei Vezi toate articolele