Administrator de bloc. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021
Autor: Simona Haiduc pe 24 noi 2020 / 17:00 | Mutarea zilei

O decizie definitivă

Deputații au decis să mai acorde o șansă persoanelor care doresc să-și păstreze funcția de administratori de bloc, dar nu îndeplinesc una dintre condițiile esențiale în acest sens.

Ca atare, aleșii au decis să prelungească până la 1 ianuarie 2022 termenul-limită pentru obținerea certificatului de calificare profesională necesar pentru a-şi păstra funcţiile. Deputaţii au dat votul decisiv pe un proiect de act normativ, ce va fi trimis curând la promulgarea prin decret prezidențial.

Intrată în vigoare în urmă cu aproximativ doi ani, noua legislație privind asociațiile de proprietari stabilește, printre altele, că, pentru a-și putea păstra funcția, administratorii de bloc trebuie să obțină un certificat de calificare profesională.

Prin Legea nr. 196/2018, acest termen a fost fixat pentru 28 septembrie 2019, prelungit însă prin  Ordonanța 21/2019 până la 1 ianuarie 2021. Acum vine o nouă prelungire, până la 1 ianuarie 2022.

Citește și Administrator de bloc. Documentul care vă salvează jobul

După cum menționează, în context, Avocatnet, potrivit Legii 196/2018, certificatul de calificare profesională reprezintă actul ce dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a fi administratori de bloc. În esență, pot fi atestate de primarul localității pentru a îndeplini ocupația de administrator de bloc doar persoanele care dețin un certificat de calificare.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele