Adrian Câciu: V-au amanetat pe toți și nu v-ați prins
Autor: Matei Ion pe 11 aug, 11:54 | Articole recomandate

Analistul economic, Adrian Câciu

Analistul Adrian Câciu afirmă că datoria publică a României a crescut în prima jumătate a anului curent cu 57 de miliarde de lei.

”V-au amanetat pe toţi şi nu v-ați prins! Cu 57 miliarde lei a crescut datoria publică în primele şase luni ale anului 2020. O autostrada sau două....evident lipsă inventar! Aici sunt banii pe care noi toţi va trebui să îi plătim”, scrie analistul pe pagina sa de Facebook.

”În abordarea redistribuirii resurselor, filozofia ministrului de Finanțe a fost simplă: Îndatorează-i pe cei mulţi, finanţează-i pe cei puţini!

Se împrumută, datoria se împarte la peste 19 milioane de persoane, adică 19 MILIOANE DE ROMÂNI  şi banii ajung la companii care nu reprezintă neapărat capital românesc. 

Nu știu dacă ați observat dar cei mai fericiți sunt reprezentanţii camerei de comerț româno germane. 

Se salvează îndatorându-ne pe noi.

Știți ce avem aici? Export de capital pe datorie. Statul se împrumută, capitalul ajunge la investitori străini de unde este repatriat către firmele mamă.

PS si nu aveți încă în datorie (dar veți avea in curând) împrumutul uriaş pe care România vrea să îl facă ca sa plătească kurzarbeit-ul care este pe placul investitorilor germani (să nu scoată sărăcuţii  bani din randamentele trecute şi sa plătească salariații, lasă mai bine să se împrumute statul ca oricum e pe deficit la fondul de şomaj) . Adică un plus de 5 miliarde euro la datoria publică!

Observați în grafic o creştere cu peste 33% a datoriei publice pe primele 6 luni ale anului 2020 raportat la 2019.

La finalul lui iunie 2020 sunteți mai datori cu 627 euro şi voi cei peste 5 milioane de pensionari şi voi cei 4 milioane de copii.

Normal ar fi să plătiţi datoria când v-ar dubla alocaţiile şi vă vor creşte pensiile conform legii.

Numai că nimeni nu va aștepta normalul. 

Vă vor pune taxe suplimentare ca să vă râdă investitorii în nas în timp ce veţi fi mai săraci şi mai datori.

Vine o zi....când va exista şi patriotism economic şi grijă faţă de români!”, conchide analistul.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele