Afaceri în plină pandemie. Sunt români care nu renunță la investiții
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Cât va costa o pâine, după ce fermierii anunţă o producţie mai mică de cereale
Cât va costa o pâine, după ce fermierii anunţă o producţie mai mică de cereale
EXCLUSIV
O poveste de afaceri dintre cartier din Bucureștiul aflat în plină epidemie de covid-19. Chiar vizavi de blocul meu, pe o străduță lăturalnică dar circulată și străjuită de zeci de mașini parcate jumate pe trotuar, jumate pe carosabil, s-a deschis recent o brutărie. Înainte de instituirea stării de urgență în locația respectivă funcționa un magazin alimentar, unde cei din zonă intrau în drum spre sau dinspre casă pentru cumpărături mărunte, dar utile.  

Într-o zi, magazinul s-a închis. Apoi, la ceva timp, a dispărut și lacătul pe la ușă. ”S-a furat!”, au tras concluzia oamenii. Dar nu. Ulterior am aflat că spațiul fusese închiriat pentru mai bine de 2.000 de euro pe lună de alt întreprinzător. ”E mare suma pentru zona asta. Are bani, se pare”, a comentat una dintre fostele vânzătoare ale magazinului, 

Nu știa cine este, dar știa ce intenționează să facă: o brutărie. ”Hm”, mi-am spus în gând. ”Miros de pâine proaspătă, care te face să uiți de toate dietele din lume”. Vreo câteva zile în fața și în interiorul fostului magazin a fost vâzolează: muncitori care veneau la prima oră, mașini care aduceau materiale de construcții. Dar a intervenit starea de urgență și lacătul și-a făcut reapariția. Dar numai pentru vreo săptămână. 

Priveam de la fereastră cum, în fiecare dimineată, trei muncitori, cu măști de protecție și mănuși, intrau înăuntru, închideau ușa, apoi ieșeau la prânz să-și ia ceva de mâncare și plecau seara când întunericul începea să pună stăpânire pa străduța pustie la acea oră. În urmă cu câeva zile a apărut firma luminoasă și s-a simțit mirosul de pâine scoasă din cuptor. M-am dus să aflu mai multe.  

”Nu contează numele nostru. Important este că avem de lucru”, mi-a spus un tânăr cu șorț alb și care nu cred că avea mai mult de 22 de ani. ”Eu nu zic nimic, că nu stau cu familia, împărțim cheltuielile. Dar colegii mei”, mi-a spus el arâtând spre doi bărbați trecuți de 40 de ani, ”au soții, copii. Unul trebuie să îngrijească și o rudă care are o pensie amârâtă. Ei ce să facă? Să stea acasă?”, a întrebat tânărul, mai degrabă retoric. ”Patronul e om de treabă. A stat, s-a gândit, apoi a zis că e păcat de banii iinvestiți, de timpul irosit, de contractele care se duceau de râpă”, a continuat el să povestească. 

Citește și Afaceri în plină pandemie. Apartament de carantină, cu test cu tot

”Ne-a sunat și ne-a spus că nu poate aștepta până se ridică starea de urgență și dacă vrem să-l ajutăm. Ne-a avertizat însă că, dacă ne prinde fără mască și mănuși, ne dă afară. Acum lucrăm și ne place. E bine să știi că ai de unde să iei un ban, mai ales că trebuie să muncim de dimineața până seară. Noi nu vindem la tejghea, toata pâine și produsele pe care le facem sunt duse la clienți. Patronul, om bun, descurcăreț și muncitor”, a încheiat tânărul, spunând că a zis destule. S-a întors la treaba lui. Dar, chiar și pe timp de pandemie se pot face mici afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel