ALERTĂ în Vietman! Medicii nu am mai văzut așa ceva. Este ALT VIRUS
Autor: Simona Haiduc pe 27 iul, 20:07 | Mutarea zilei

Este un sars-cov-2 nemaîntâlnit până acum

Epidemia de covid-19 a revenit în Vietnam cu patru noi cazuri în cinci zile, după trei luni în care nu s-a mai înregistrat nici o îmbolnăvire. Potrivit guvernului, versiunea virusului detectat de medicii vietnamezi nu a fost observată până acum, este ceva absolut nou și, cel mai îngrijorător, este mult mai agresiv. 

Potrivit unui comunicat oficial, este posibil ca virusul, sub noua lui versiune, să fi fost adus de migranții ilegali, deși este la fel de posibil ca el să fi suferit o mutație în spitalul din Da Nang, unde au fost internați pacienții infectați. 

Rezultatele primelor analize efectuate de medicii vietnamezi arată că SARS-CoV-2 a revenit nu doar sub o formă mai agresivă, dar are și o viteză de răspândire mai mare. Doi dintre pacienții depistați pozitiv au fost conectați la aparate de ventilare mecanică a plămânilor. 

În orașul Da Nang, unde au fost identificate noile cazuri, măsurile de prevenție au fost reintroduse, cu obligația de a respecta distanța fizică și de a purta masca de protecție. De asemenea, au fost anulate toate evenimentele de masă, precum competițiile sportive. 

Citește și Coronavirus. SUA dublează cheltuielile pentru un VACCIN

Autoritățile au anunțat, totodată, evacuarea a 80.000 de turiști naționali din Da Nang și din împrejurimi. Toți au fost invitați să revină la casele lor sau să-și petreacă restul de vacanță în alte stațiuni. Pentru evacuare a fost suplimentat numărul de zboruri. La întoarcerea acasă, turiștii trebuie să intre în două săptămâni de carantină.  

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele