ALERTĂ la o bază militară americană: Rușii au lansat CEVA
Autor: Simona Haiduc pe 15 dec 2020 / 17:53 | Articole recomandate

Într-adevăr, rușii au lansat mai multe rachete

Și brusc a pornit să sune alarma de mobilizare. Zgomot, vuiet, agitație, teamă. De ce? Pentru că era alertă aeriană, ceea ce înseamnă ca undeva, cineva a lansat o rachetă.

Într-adevăr, au fost câteva clipe de mare încordare la baza aeriană a trupelor americane dislocate în Germania, Ramstein. 

Din greșeală s-a declanșat alarma de mobilizare pentru luptă după ce rușii au lansat, în cadrul unei exercițiu, câteva rachete Bulava de la bordul submarinului Vladimir Monomah. Incidentul a avut loc pe 12 decembrie. CNN a anunțat marți.

Datele incorecte au parvenit de la sateliții-spion ai Statelor Unite. Întregul personal al bazei a primit pe telefoane notificări automate, iar pe teritoriul unității au fost lansate, prin megafoane, avertismente despre un atac cu rachete. 

După câteva minute bune, conducerea bazei a înțeles că, de fapt, nu există nici un pericol nuclear. Semnalul de alarmă a fost întrerupt. 

Citește și Expert militar rus, idee ȘOCANTĂ! SUA pot fi DISTRUSE

Potrivit informațiilor, liniștea a revenit la Ramstein înainte să fie luate măsuri speciale. Militarii au acționat conform procedurilor specifice. 

La recentele antrenamente ale Forțelor Armate ale Rusiei a participat așa numita triadă: submarine nucleare, bombardiere strategice și sistemul mobil de rachetă Iars. 

 

 

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele