Altfel de mașină. 9 uși și 562 de senzori. O fac chinezii FOTO VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Va dispune de foarte mule dispozitive
Va dispune de foarte mule dispozitive
  • Va dispune de foarte mule dispozitive
În China se lucrează la un autoturism unic, un proiect coordonat de un fost șef al constructorului Jaguar Land Rover. Compania Human Horizons a prezent conceptul SUV HiPhi 1. 

Mașina dispune de un design aparte. Absența unui motor clasic a permis extinderea spațiului interior al mașinii. Un detaliu de proiectare important pentru aerodinamica automobilului îl constituie aripioarele și bara de proteție față, care, prin modul lor de realizare, permit distribuirea fluxului de-a lungul mașinii.

Prin urmare, coeficientul de tracțiunii al autovehicului ar urma să fie de numai 0,28, sporind, astfel, stabilitatea și oferind un plus de manevrabilitate la viteze mari.

Automobilul va fi echipat cu un număr impresionant de aparatură electronică - pentru moment este vorba de 562 de senzori. În salonul mașinii vor fi instalate, printre altele, camere de recunoaștere facială și senzor de miros pentru a preveni pătrunderea unor persoane străine.

Citește și Superb și iute! Este cel mai rapid model de Ferrari FOTO VIDEO

Prototipul a fost prezentat sub forma unui autoturism cu nouă uși și motor electric. Ușile din spate se vor deschide sub forma aripilor de pescăruș. Mașina va dispune de regimuri de lucruri speciale - spre exemplu, va exista o versiune în care ușile se vor deschide concomitent. Motorul electric va avea o putere de 268 cai putere, putând accelerea la 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel