Amazon pregătește dispozitive revoluționare
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Amazon vrea să revoluționeze tehnologiile
Amazon vrea să revoluționeze tehnologiile
Amazon are în dezvoltare o serie de noi dispozitive și servicii pe măsură ce pătrunde pe alte piețe.

Gigantul tehnologic lucrează la aceste dispozitive în cadrul diviziei sale Lab126, care a creat produse de succes precum Echo original și asistentul vocal Alexa. Compania cu sediul în Seattle organizează un eveniment de lansare pe 28 septembrie pentru noile dispozitive și servicii, iar unele dintre aceste detalii despre produse ar putea fi anunțate la acel moment. Alte produse ar putea fi lansate anul viitor sau ulterior - sau ar putea fi abandonate dacă nu sunt suficient de promițătoare. 

Echo pentru pereți

Compania plănuiește fabricarea unui dispozitiv pe care l-a botezat Echo ce va fi controlat de Alexa. Acesta areun ecran de aproximativ 15 inci, cu numele de cod Hoya, care poate fi montat pe un perete sau plasat pe o masă cu un suport, potrivit unor documente interne și persoanelor familiarizate cu acest subiect. Dispozitivul este conceput pentru a fi un panou de control inteligent al casei pentru activarea aparatelor, luminilor și încuietorilor. De asemenea, ar putea servi ca o ”fereastră” pentru a vedea starea pachetelor primite de la Amazon. Iar produsul va avea o interfață de utilizator care poate afișa widget-uri pentru vreme, cronometre, programări în calendar și fotografii.

Comenzile de cipuri, întârziate cu 21 de săptămâni. Efect de domino

Amazon proiectează dispozitivul pentru a atrage utilizatorii din bucătărie, permițându-le să vizualizeze rețete sau să vizioneze videoclipuri cu instrucțiuni de gătit. La fel ca și pe alte produse Amazon, și pe acesta vor rula și aplicații de streaming video de la terți, cum ar fi Netflix. Amazon a testat versiuni similare ale conceptului cu un ecran mai mic și a vizat o lansare în această toamnă sau anul viitor, a relatat Bloomberg News în februarie.

Acesta face parte dintr-un impuls către mai multe produse Echo cu afișaje vizuale. Compania a constatat că clienții se implică mai mult cu dispozitivele care au ecrane decât cu difuzoarele inteligente doar audio.

Robotul de casă

În afara diviziei sale Alexa, Amazon lucrează de mai mulți ani la un robot de casă cu numele de cod Vesta. Dar acest produs este mai puțin sigur. Robotul a atras îngrijorări cu privire la viabilitatea sa din partea personalului, inclusiv a co-fondatorului și președintelui Jeff Bezos, a declarat una dintre persoanele care au cunoștință despre acest subiect. 

Robotul, care folosește interfața Alexa, a fost conceput ca un instrument de securitate. Dar acest obiectiv s-a schimbat pe măsură ce linia Ring a Amazon, care a început ca o sonerie inteligentă, își consolidează rolul de principală ofertă de securitate a companiei. Amazon a anunțat anul trecut că lansează pe piață o dronă cu cameră de securitate marca Ring, iar acum este mai greu de spus unde se încadrează robotul. Unii din interiorul Amazon au pus la îndoială utilitatea unui Alexa cu un ecran care urmărește un utilizator. 

Dacă dispozitivul se lansează în cele din urmă, este probabil să fie un produs de volum redus cu un preț ridicat: Unele versiuni timpurii ar urma să coste în jur de 1.000 de dolari. În urmă cu câteva luni, Amazon a început să testeze prototipuri în interiorul locuințelor angajaților. O versiune avea un ecran de aproximativ 7 inci, în timp ce alta avea un ecran de 10 inci care se putea regla singur. Acesta urmărea un utilizator și îi putea reaminti acestuia evenimentele viitoare din calendar. Tehnologia de viziune computerizată a fost considerată eficientă, fiind capabilă să cartografieze cu exactitate aspectul unei locuințe. Cu toate acestea, îi lipsesc brațele și nu poate folosi scările. 

Bloomberg a raportat pentru prima dată despre existența robotului în 2018 și a raportat mai multe detalii despre dezvoltarea produsului în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel