Amendă USTURĂTOARE dacă faci acest GEST la adresa RUSIEI
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Amendă USTURĂTOARE dacă faci acest GEST la adresa RUSIEI
Amendă USTURĂTOARE dacă faci acest GEST la adresa RUSIEI
Insultarea Rusiei, dacă urinezi din Norvegia către frontiera acestei ţări, vă poate aduce o amendă de până la 300 de euro. Nu este o glumă, grănicerii militari norvegieni urmăresc prin intermediul camerelor CCTV ca această restricţie să fie respectată.

„Nu faceți pipi în direcția Rusiei” este mesajul scris în limba engleză pe panoul amplasat chiar lângă un semn oficial ce informează că zona respectivă este supravegheată video de polițiștii de frontieră, iar autorităţile de la Oslo recunosc că cei care nu respectă recomandarea sunt pasibili de amendă. Panoul se află pe malul unui râu care separă Norvegia de Rusia, iar locul este foarte popular printre turiști, care vin aici să-și facă selfie-uri. Linia de frontieră trece chir prin mijlocul râului, iar distanța până la malul rusesc este de doar câțiva metri.

Documentul care a DEZBINAT Guvernul. Ce înseamnă de fapt Programul Anghel Saligny

Comisarul norvegian de frontieră, Jens Høilund, a declarat pentru The Barents Observer că nu are cunoștință de „evenimente specifice din vremurile recente” care au determinat apariția semnului. El a recunoscut însă că polițiștii de frontierăsunt prezenţi adesea în zonă pentru a-i avertiza pe vizitatori, înainte ca „astfel de încercări să se transforme într-un incident”. „Poliția, grănicerii și comisariatul de frontieră vor încerca să prevină incidentele care ar putea duce la încălcarea acordului cu Rusia, inclusiv comportamentele jignitoare”, a mai spus el. „Urinatul în natură nu este neapărat jignitor, dar depinde cum interpretezi. Aici, intră sub incidența legii care interzice comportamentul ofensator la graniță„, a conchis Høilund, citat de The Moscow Times.

O lege norvegiană veche din 1950 prevede, printre altele, că este interzis „comportamentul provocator la frontieră față de statul vecin sau față de autoritățile acestuia”. Jens Høilund recunoaște însă că autoritățile ruse nu s-au plâns niciodată că s-ar fi simțit ofensate de un comportament ca cel în privința căruia avertizează panoul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel