Americanii au inventat coronavirusul INOFENSIV. În ce scop
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Va fi un instrument de lucru
Va fi un instrument de lucru
Cercetătorii americani au creat, împreună cu colegii lor elvețieni, repliconi de coronavirus, adică copii ale virusului SARS-CoV-2, care care nu sunt contagioase. Cu alte cuvinte, sunt inofensive. În articolul lor publicat în revista Science, cercetătorii au explicat care este rostul eforturilor lor. 

Pentru a studia acțiunea unui virus atât de contagios cum este SARS-CoV-2, experții sunt obligați să respecte protocoalele stricte elaborate pentru laboratoarele care se ocupă de  biosecuritate.

Munca oamenilor de știință poate fi ușurat de repliconii care reproduc aproape fiecare aspect al ciclului de viață al unui virus. De regulă, aceste ”copii” sunt create prin clonarea, în eprubete de testare, a genomului ARN în fragmentele de ADN, din care se obțin apoi ARN-uri sintetice. Dar ARN-ul coronavirusului este extrem de lung.

Prin urmare, sub conducerea laureatului premiului Nobel pentru fiziologie sau medicină din 2020, Charles Rice, un grup de cercetători de la Universitățile din Berna și Rockefeller, au adoptat o abordare diferită: fragmente din genomul coronavirusului au fost „asamblate” în fragmente mici, dar nu în eprubete de testare, ci în drojdia de panificație. 

Genomul rezultat conține toate informațiile necesare pentru a reproduce virusul - cu excepția „instrucțiunilor” de asamblare a proteinei S, care permite virusului să pătrundă și să infecteze celulele. În plus, cercetătorii au stabilit exprimarea genetică a proteina S în paralel cu repliconul. Particulele rezultate sunt capabile să pătrundă în celule, dar puterea lor de infectare este limitată la un ciclu de viață al virusului.

Virologii speră că repliconii vor ajuta specialiștii să afle multe detalii necunoscute anterior despre modul în care funcționează coronavirusul, precum și să testeze eficacitatea medicamentelor împotriva COVID-19.

Citește și Primul vaccin anti-COVID din tutun, la un pas de a fi aprobat

De altfel, în cadrul unuia dintre experimente, oamenii de știință au testat efectul remdesivirului asupra unui replicon. ”Am constatat că suprimă repliconul la aceleași concentrații ca și virusul real. Acest lucru arată că sistemul de replicon poate fi o alternativă fiabilă la SARS-CoV-2 în testarea diferitelor medicamente ”, a spus principalul autor al lucrării, Inna Ricardo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel