Americanii demarează ancheta antitrust la Google
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Google este supusă unei anchete antitrust
Google este supusă unei anchete antitrust
Mai multe state din SUA vor demara o investigație antitrust la Google în care se vor analiza operațiunile care se fac în programele de căutare cât și în programele de mobil. Ancheta este una derivată din cea inițială care investiga partea din afacere care se ocupă de publicitate, au declatat pentru Bloomberg surse apropiate de chestiune.

State precum Iowa și Carolona de Nord vor prelua cârma anchetei care vizează motorul de căutare al Google și operațiunile pe telefoanele Android. Procurorul general al Texasului, Ken Paxton, va contiua să conducă investigația care cercetează partea de publicitate.

Oficialii implicați în anchetă s-au întâlnit la Denver unde și-au împărțit atribuțiile. Aceștia au audiat mai mulți specialiști care și-au exprimat îngrijorările legate de practicile de la Google.

Coaliția care este formată din procurori generali a 48 de state care au deschis o anchetă care vizează compania Alphabet, cea care deține Google și care la ora actuală este cercetată și de Departamentul de Justiție, într-un dosar care vizează concurența.

Operațiune secretă. De ce strânge Google date medicale

Google domină căutările pe internet în Statele Unite ale Americii, dar nu numai, iar rivalii au depus plângeri pentru că aceasta prioritizează propriile afaceri prin intermediul motorului de căutare, servicii precum cele din turism și review-urile restaurantelor. Mai mult decât atât, sistemul de operare Android, care este și acesta deținut de Google, rulează pe majoritatea telefoanelor inteligente din lume. În timp ce sistemul de operare este gratuit, producătorii de telefoane trebuie să instaleze pe acestea aplicații ale Google precum Gmail sau YouTube, obligație care face parte din contract.

Uniunea Europeană a amendat Google pentru trei cazuri de competiție neloială în care au fost reclamate practicipe din Android în privința reclamelor și a rezultatelor căutărilor la cumpărături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel