ANAF și-a făcut socotelile. Încasările din executări silite, în creștere
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt socoteli pe anul trecut
Sunt socoteli pe anul trecut
Agenţia Naţională de Administrare Fiscala (ANAF) a încasat în 2019 din activitatea de executare silită suma de 12,333 miliarde de lei, cu 16,2% mai mult faţă de anul 2018, potrivit unui raport al instituţiei.

Cea mai eficientă modalitate de executare silită a fost comunicarea somaţiei, care a condus la încasări de 69,5% din totalul veniturilor din executare silită.

Conform raportului, în anul 2019 au fost aprobate 9.229 cereri pentru eşalonarea la plată a obligaţiilor bugetare restante
în sumă totală de 2,761 miliarde de lei. Sumele încasate din ratele de eşalonare la plată au fost cu 0,5 % mai mari faţă de anul 2018 (1,659 miliarde de lei).

Citește și ANAF va ști TOT despre orice bani din orice cont

Potrivit Raportului, în anul 2019 s-au încasat la bugetul de stat 187,1 milioane de lei (135,3 milioane de lei provenind din activitatea de executare silită cazuri speciale şi 51,8 milioane de lei provenind din activitatea de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului), cu 69,7% mai mult faţă de anul 2018. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel