Analistul Adrian Câciu: Nici nu știți ce vi se pregătește
Autor: DCBusiness Team pe 03 sep, 11:32 | Mutarea zilei

O analiză interesantă

Pentru că nu pot vinde acțiunile la companiile de stat, bănci și alte entități economice de stat, vor vinde activele acestora, scrie analistul Adrian Câciu într-o postare pe Facebook. Și avertizează: Nici nu știți ce vi se pregătește. 

Specialistul explică faptul că Legea 173/2020 interzicea pentru doi ani înstrăinarea participațiilor statului. Iar aceste participații includ și activele, nu numai acțiunile.

Așa că veți avea companii pe hârtie, subliniază Adrian Câciu. Activele vândute, iar statul va ramane cu acțiunile care ii vor permite controlul a... Nimic, continuă el. 

Pentru multe companii dincolo de activele fizice mai importante pentru concurență sunt brevetele, rețetele și mărcile. Le vor cumpăra pentru a le face dispărute, prognozează analistul. 

Justificându-și afirmația, economistul face trimitere la ”cazul Oltchim, unde miza erau rețetele si brevetele. Nici nu vreau sa discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industriala. Sa mai spun de șomajul aferent? Va fi, fiți siguri, e pe cale de consecință”, atrage atenția Adrian Câciu. 

Citește și Cea mai puternică criză financiară. Adrian Câciu: În România nu se vorbește ”Privatizare prin vânzare de active. Metoda clasica de distrugere a brandurilor naționale. De asta nu a fost cvorum la motiune?”, se întreabă retoric analistul, menționând, printre altele, că ”valoarea companiilor românești este de peste 20 miliarde de euro”.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele