ANRE aplică o nouă AMENDĂ pentru Electrica. Ce au constatat autoritățile
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Unul din cinci români declară că nu cunoaște care sunt ofertele și a optat automat pentru furnizorul la care avea deja contractul.
Unul din cinci români declară că nu cunoaște care sunt ofertele și a optat automat pentru furnizorul la care avea deja contractul.
ANRE a sancţionat cu 155.000 de lei societatea Distribuţie Energie Electrică România (DEER) pentru nerespectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor la reţelele de energie electrică.

ANRE a finalizat o acţiune de control desfăşurată la societatea Distribuţie Energie Electrică România (în zona de competenţă a fostei Societăţi de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord) în cadrul căreia s-a verificat respectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor la reţelele de energie electrică.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul de distribuţie a stabilit incorect soluţii de racordare generând, astfel, costuri suplimentare pentru prosumatori, a furnizat prosumatorilor, prin intermediul paginii de internet, informaţii incomplete privind documentaţia necesară racordării la reţeaua de energie electrică şi a completat incorect conţinutul Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) şi al Certificatelor de Racordare (CR).

Citește și: Dacia a prezentat Duster facelift. Ce noi dotări are viitorul model. VIDEO

Pentru faptele săvârşite, societatea Distribuţie Energie Electrică România a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 155.000 lei, dispunându-se, totodată, măsuri şi termene de conformare în vederea remedierii situaţiilor neconforme constatate, se mai arată în comunicatul ANRE.

DEER este societatea de distribuţie a energiei din cadrul grupului Electrica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel