Armaghedonul Brexitului. Încă o bancă fuge din Marea Britanie
Autor: Oana Pavelescu pe 26 sep, 12:21 | Articole recomandate

Marile bănci încep să părăsească Marea Britanie

Goldman Sachs Group Inc. a cerut celor peste 100 de angajați din Londra să se mute în alte orașe europene, pe fondul problemelor generate de Brexit.

Angajații Goldman Sachs care lucrează în diverse domenii bancare sunt rugați să semneze noi contracte și să se pregătească să se mute până la data de 1 ianuarie, a declarat pentru Bloomberg o sursă din interior care a dorit să își păstreze anonimatul, în condițiile în care banca nu dorește că facă publice planurile interne.

Discuțiile cu angajații s-au intensificat în ultimele săptămâni iar angajații urmează să se relocheze în orașe precum Paris, Frankfurt, Milao și Madrid.

Goldman Sachs a refuzat să comenteze informațiile.

Banca implementează mutarea cu mai puțin de 100 de zile înainte ca Marea Britanie să părăserască Uniunea Europeană și în timp ce negocierile dintre cele două părți devin din ce în ce mai ostile.

Săptămâna trecută, JPMorgan Chase & Co. le-a spus de asemeni celor 200 de angajați să se mute în Europa.

La începutul lunii septembrie, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că nu merita asigurarea cu orice preț a rămânerii băncilor comerciale. 

În luna iunie, Goldman a semnat un contract de închiriere pe 12 ani a unui spațiu din arondismentul 16 al Parisului, acolo unde va deservi clienții europeni.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele