Îngrijorare. Armata Chinei se pregătește de RĂZBOI
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
MApN, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre recrutările din Armată
MApN, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre recrutările din Armată
Armata Chinei își intensifică operațiunile comune și a instruirile încrucișate a ofițerilor pentru a-și spori disponibilitatea pentru război, potrivit informațiilor din interior.

O revizuire care a durat cinci ani a Armatei Populare de Eliberare (APE), și care s-a încheiat anul trecut, vede necesară restructurarea lanțului de comandă pentru a face colaborarea între servicii o abordare de bază pentru operațiunile viitoare.

Pentru a ajuta la dezvoltarea comandanților și a personalului pentru operațiuni comune, APE și-a început programul de instruire în 2021 prin desfășurarea ofițerilor armatei pe nave de război și detașarea ofițerilor forțelor aeriene în unitățile de rachete ale armatei, relatează presa chineză de specialaitate.

„În timpul antrenamentelor încrucișate, m-am familiarizat cu performanțele tactice și tehnice ale principalelor echipamente de luptă ale marinei și am dezvoltat, de asemenea, modul de gândire și obiceiurile de comunicare ale operațiunilor comune”, a spus majorul Li Mengchun de la Comandamentul Teatrului de Nord al armatei. despre detașarea sa în marină.

„În timpul antrenamentelor încrucișate, m-am familiarizat cu performanțele tactice și tehnice ale principalelor echipamente de luptă ale marinei și am dezvoltat, de asemenea, modul de gândire și obiceiurile de comunicare ale operațiunilor comune”, a spus majorul Li Mengchun de la Comandamentul Teatrului de Nord al armatei. despre detașarea sa în marină.

Yue Gang, un colonel aflat în rezervă al APE, a spus că îmbunătățirea capacităților de operare comună este necesară pentru scenariile de luptă cele mai probabile pentru armata chineză, cum ar fi o campanie potențială împotriva Taiwanului.

”Când izbucnește un război, acesta trebuie să își atingă scopul politic cât mai curând posibil. Și tehnologiile militare moderne sunt în punctul în care nimeni cu doar  două servicii nu pot face asta. Chiar dacă războiul nu izbucnește niciodată, personalul militar trebuie instruit la acest nivel, astfel încât să poată servi drept un factor de descurajare eficient”, a spus el.

Comisia militară centrală a Chinei a publicat în noiembrie un proiect al ”Schițelor operațiunii comune APE” în care a descris o astfel de colaborare drept ”regulamentul de top pentru sistemul de ordonanțe operaționale al APE în noua eră”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului apărării, Ren Guoqiang, a declarat că armata Chinei trebuie să își adapteze stilul operațional pentru a se potrivi mediului de securitate aflat în schimbare, care era plin de „hegemonie în creștere, politica puterii unulaterale, precum și forțe teroriste și separatiste aflate în creștere”.

China a testat o ARMĂ ORIBILĂ. Nu ucide, dar face RĂU

Utilizarea armelor de precizie, inteligente, stealth și fără pilot au dus la apariția necesității operațiunilor comune, a mai spus oficialul.

Într-un exercițiu care a avut loc în urmă cu câțiva ani, o forță comună de debarcare a armatei și a marinei nu a reușit să ducă la bun sfârșit o misiune după ce a suferit din cauza întârzierii informațiilor necesare din cauză că se foloseau două sisteme diferite de distribuție a informațiilor, potrivit colonelului Yang Yang din Flota Mării Sudului.

„Antrenamentul cross-service nu avea motivație, mecanism, supraveghere și logistică”, a spus el în articolul PLA Daily.

”Fiecare armă a avut propria planificare, și-a stabilit propriii parametri, și-a făcut propriile calcule și nu a depus niciodată niciun efort pentru a-și uni forțele, ceea ce a dus la mari dureri de cap.”

Yue a spus că diviziunea istorică dintre serviciile militare a împiedicat forțele să se integreze pe deplin, iar unul dintre obiectivele ultimelor reforme a fost optimizarea structurilor și îmbunătățirea capacităților de operațiuni interservice la nivelul comenzii teatrului de operațiuni.

„Schimbul de ofițeri le poate oferi o experiență captivantă și o înțelegere a performanțelor armamentelor, formațiunilor și structurilor de comandă ale altor servicii militare, precum și punctele tari și punctele slabe”, a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel