Armata SECRETĂ a SUA. Nu merge pe front, dar costă mult
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Acționează în diferite colțuri ale lumii, dar și în SUA
Acționează în diferite colțuri ale lumii, dar și în SUA
În ultimii zece ani, Pentagonul a creat o armată secretă de 60.000 de oameni, arată o anchetă a revistei americane Newsweek. Potrivit publicației, această formațiune numără de zece ori mai mulți oameni decât angajații sub acoperire ai CIA.

Soldații „secreți” activează atât în ​​interiorul Statelor Unite, cât și în străinătate, ducând la îndeplinire misiuni fie în uniformă militară sau fie îmbrăcați în civil.


Potrivit datelor Newsweek, la program participă aproximativ 130 de companii private, ce investesc anual peste 900 de milioane de dolari. Se presupune că fabrică documente falsă, plătesc facturile și impozitele angajaților, operează sub nume inventate și dezvoltă dispozitive speciale de ascultare și supraveghere „în cele mai îndepărtate colțuri ale Orientului Mijlociu și Africii”.


Peste jumătate din trupele secrete sunt forțe speciale ale armatei SUA, scrie ziarul. Sarcina lor principală este urmărirea teroriștilor în zonele de război „din Pakistan până în Africa de Vest”, dar lucrează adesea în spatele liniilor „inamice” din țări precum Coreea de Nord și Iran.

Cel mai nou grup al ”armatei secrete”, aripă care a cunoscut cea mai rapidă creștere, o reprezintă cel al „luptătorilor cibernetici”. Lucrează sub alte nume și strâng informații din rețeaua de Internet. De asemenea, pot participa la campanii de influențare pe rețelele sociale.

Citește și Putin și Xi Jinping, cu mâinile pe NUCLEARĂ! Care este planul

Potrivit autorilor anchetei, Statele Unite au nevoie de această armată secretă nu numai pentru a lupta împotriva teroriștilor, ci și pentru a spori oportunitățile competitive într-un război hibrid cu Rusia și China.

La 13 mai, președintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin executiv privind securitatea cibernetică și protejarea rețelelor guvernamentale federale împotriva atacurilor cibernetice. Documentul a fost un răspuns la atacul cibernetic împotriva companiei IT SolarWinds, ai cărei clienți sunt agenții guvernamentale americane, inclusiv Forțele Armate, Ministerul Finanțelor, Departamentul Justiției, Departamentul de Stat și Agenția Națională de Securitate. În SUA, se crede că în spatele acțiunii se află grupul de hacking APT29, sau Cozy Bear, despre care se presupune că lurează inclusiv pentru serviciile secrete rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...


pixel