Atac cibernetic. China către Donald Trump: Este o farsă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Infractorii cibernetici ruși ataca site-urile românești
Infractorii cibernetici ruși ataca site-urile românești
China a calificat luni drept o "farsă" acuzaţiile preşedintelui Donald Trump potrivit cărora recentul atac cibernetic care a vizat Statele Unite ar putea fi de origine chineză, chiar dacă administraţia americană incriminează Rusia, relatează AFP.

Preşedintele american a minimalizat sâmbătă recentul atac cibernetic comis împotriva unor agenţii guvernamentale americane şi presupusul rol al Rusiei, contrazicând o declaraţie anterioară a secretarului de stat Mike Pompeo potrivit căreia implicarea Moscovei în acest caz este ''destul de clară'' .

''Rusia este întotdeauna suspectată când se întâmplă ceva, dar China ar putea fi de asemenea în spatele atacurilor cibernetice'', a adăugat el. Liderul american a precizat că potenţialul rol al Chinei nu a fost adus în discuţie ''în mare parte din raţiuni financiare''.

Ca reacţie, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin, nu a dezminţit în mod oficial ipoteza implicării Beijingului, însă a calificat acuzaţiile americane drept "contradictorii şi neserioase".

Citește și Jupiter și Saturn în Vărsător. Vor urma niște ani EXTRAORDINARI

"Acuzaţiile americane împotriva Chinei au fost întotdeauna o farsă şi au ţinut de motive politice ascunse", a declarat el pentru jurnalişti. "Când vine vorba de securitate cibernetică, comportamentul Statelor Unite nu este unul bun şi dacă există o ţară în poziţia greşită de a-i critica pe alţii, aceasta este Statele Unite", a spus el.

Microsoft a anunţat joi seară că a informat peste 40 de clienţi afectaţi de malware-ul utilizat de hackeri, precizând că majoritatea se află în SUA. Printre ţările vizate sunt Belgia (unde se află sediile NATO şi Comisiei Europene), Canada şi Regatul Unit. Hackerii au reuşit să compromită programul Orion al firmei americane SolarWinds, utilizat pentru gestionarea şi supravegherea reţelelor informatice ale marilor companii sau administraţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel