Atribuțiile de finanțare a cinematografiei, preluate de Ministerul Economiei
Autor: Matei Ion pe 09 ian, 15:17 | Declarația zilei

Finanțarea industriei cinematografice a fost premuată de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va prelua de la Comisia Națională de Prognoza atribuțiile cu privire la schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice și producției de film în România.

Preluarea se va face potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență prin care s-a modificat OUG 114 și au fost completate alte acte normative.

Potrivit modificărilor, furnizorul schemei de ajutor de stat prevăzută în Hotărârea Guvernului Nr. 421/2018 este ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. "Producțiile cinematografice nu sunt doar produse culturale, ele sunt proiecte generatoare de multiplicare economică. Aceste efecte de multiplicare se regăsesc în toate ramurile economiei reale.

Spre exemplu, industria cinematografică reprezintă o oportunitate de a pune România pe harta internațională a destinațiilor de film.

Un important post de televiziune de știri se închide Prima recunoaștere a fost făcută în anii 2000, după care mai mulți regizori și producători faimoși de film au ales țară noastră că destinație de filmare pentru producții celebre.

Așa că am considerat că este o ocazie bună să dezvoltăm și să ne extindem și să aducem această schemă de sprijin acolo unde-și are locul, la Economie, că o măsură de stimulare a investițiilor. În plus, avem șansă să creștem potențialul turistic al țării noastre așa cum s-a întâmplat în alte state europene care, datorită producțiilor cinematografice care au fost filmate pe teritoriul lor, au devenit destinații turistice extrem de căutate.

Dezvoltarea industriei cinematografice înseamnă și noi investiții străine, deci noi locuri de muncă.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele