Aurul și argintul, cea mai proastă săptămână de la debutul pandemiei
Autor: Oana Pavelescu pe 26 sep, 11:54 | Articole recomandate

Prețul aurului pierde teren

Aurul și argintul au înregistrat cele mai mari pierderi săptămânale din martie, de la debutul global al pandemiei coronavirusului.

Dolarul a câștigat pe fondul îngrijorării legate de perspectivele negative ale creșterii economiei globale și care a consolidat atracția către moneda americană ca un paradis, reducând cererea de aur. Există temeri că creșterea numărului de cazuri de coronavirus, în special în Europa, poate duce la mai multe blocaje, afectând perspectivele de recuperare. Aurul a scăzut cu 4,6% săptămâna aceasta, în timp ce argintul a scăzut cu 15%.

Investițiile în aur, adesea folosit ca acoperire împotriva inflației, au fost, de asemenea, marcate, deoarece perspectiva redusă a redresării subminează perspectivele unei creșteri a prețurilor de consum. Un grup de oficiali ai Rezervei Federale a declarat că banca centrală singură nu poate crește prețurile și economia se va clătina fără mai mult ajutor. 

Aurul, umilit. Care este secretul noii vedete a materiilor prime

Aurul spot a scăzut cu 0,3% pentru a se închide la 1.861,58 dolari pe uncie la ora 17:00. în New York. Argintul a scăzut cu 1,1%. Platina a scăzut, de asemenea, în cea mai proastă săptămână din ultimele 6 luni, în timp ce paladiu a avut cea mai mare devalorizare săptămânală, din ultimele două luni.

Prăbușirea aurului s-ar putea dovedi temporară, cu o incertitudine crescută asupra alegerilor prezidențiale din SUA. Orice conflict adăugat în perioada premergătoare votului ar trebui să ajute la scumpirea metalului prețios, potrivit strategului RBC Capital Markets, Christopher Louney.

"Ciclul electoral din SUA și orice potențială tranziție, precum și tensiunile geopolitice sporite se adaugă la fond incertitudinii economice", a spus el într-o notă. „Mișcările recente deschid spațiu pentru ca aurul să se scumpească” în următoarele două trimestre, a mai explicat Christopher Louney.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele