Autoritățile din China, DEPĂȘITE de situație! Au pornit LUPTA
Autor: Simona Haiduc pe 31 iul, 14:17 | Mutarea zilei

Investitorii, chemați să dea dovadă de rațiune

O situația greu de stăvilit și de controlat: în China a izbucnit o adevărată goană după aur, iar autoritățile nu mai știu cum să stăvilească fenomenul. E adevărat, au fost adoptate unele măsuri, dar încă există temeri că restricțiile impuse nu vor putea evita repetarea scenariului din aprilie cu petrolul, când firme mai mari sau mai mici de comercializare a arului negru au suferit pierderi uriașe, când țițeiul marca americană WTI a intrat pe teren negativ.

Acum, când trendul ascendent al aurului prinde viteză, metalul galben stabilind vineri o performanță formidabilă, depășind pragul de 2.000 de dolari/uncie pentru prima dată în istorie, goana după aur a pus stăpânire pe China. Autoritățile au limitat accesul la comerțul cu aur și alte metale prețioase. 

De exemplu, CBC, cea mai mare bancă a Chinei, interzice clienților, începând cu 21 iulie, să deschidă poziții la platină, paladiu și alte produse legate de metale prețioase, exisplând măsurile luate prin necesitatea de a controla riscurile. 

Citește și Prețul AURULUI trece de 2.000 dolari! Pentru prima dată în ISTORIE

Instrucțiuni aplicate și de altă mare bancă a țării, Agricultural Bank of China, care a stopat, pur și simplu, operațiunile cu aur. Bursa din Shanghai, unde se comercializează contractele future la aur și argint, a cerut investitorilor să dea dovadă de rațiune în acțiunile lor. 

 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele