Autostrada Sebeş - Turda. CNAIR, avertisment pentru constructori
Autor: Mara Ivan pe 11 iun, 20:52 | Declarația zilei

Până la sfârșitul anului ar trebui finalizate lucrările

Autostrada Sebeş - Turda, cu cele două loturi, este în grafic şi, alături de Iernut - Cheţani, Biharia - Borş şi varianta de ocolire Bacău, ar trebui să fie dată în exploatare la sfârşitul anului, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

"Şi în acest an îmi doresc să reuşim să dăm în trafic kilometrii de autostradă angajaţi de dumneavoastră. Ştiţi foarte bine că Sebeş - Turda, cu cele două loturi, este în grafic din punctul meu de vedere. Sper că şi din punctul dumneavoastră de vedere! De asemenea, Iernut - Cheţani, Biharia - Borş, componenta de autostradă din VO Bacău - toate aceste obiective din punctul meu de vedere ar trebui la sfârşitul anului să fie date în exploatare. Depinde de dumneavoastră şi de modul în care veţi reuşi să vă mobilizaţi. Noi suntem aici să vă sprijinim, să plătim toate facturile şi să vă asigurăm suportul în implementarea acestor proiecte", a transmis ministrul, prezent la videoconferinţa pe care directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a avut-o cu constructorii loturilor de autostradă.

În context, şeful CNAIR a remarcat că în ultimele zile lucrările la Autostrada Sebeş-Turda "au cam stagnat". Eugen Cecan, şeful DRDP Cluj, a menţionat faptul că în cursul acestei săptămâni a plouat aproape zilnic şi s-a lucrat într-un ritm foarte scăzut. În plus, grecii de la Aktor, antreprenor pe lotul 2 al autostrăzii, se confruntă cu probleme la cele două staţii de asfalt.

Şeful CNAIR a avertizat constructorii loturilor 1 şi 2 Sebeş - Turda că finalizarea până la sfârşitul anului a acestui proiect este obligatorie.

Citește și Autostrada Lugoj-Deva. Bode: Se va putea circula de la Sibiu la Nădlag

"Finalizarea Autostrăzii Sebeş-Turda în acest an este obligatorie. Nu ştiu cum facem (...). Nu mai vrem să intrăm cu acest proiect foarte întârziat în bugetul altor proiecte. Începe Autostrada Sibiu-Piteşti. Toată. Dacă anul ăsta lansăm toate procedurile, pe lotul 3 se lansează cât de curând, pe lotul 2 şi ea va fi spre final de an, la anul vom avea nevoie de resurse de finanţare pentru această autostradă, pentru cele de pe zona Moldova. Deci, Sebeş-Turda trebuie să se închidă, pentru secţiunea din Transilvania", a avertizat Ioniţă, care a adăugat că deja se lansează procedura de execuţie lucrări pentru Ploieşti - Buzău.

La rândul său, reprezentantul Aktor a dat asigurări că pe Autostrada Sebeş-Turda lotul 2 se va circula până la sfârşitul anului "aşa cum am promis". Termenul de finalizare a celor două loturi este noiembrie 2020. Execuţia lor a demarat în 2014. Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş - Turda au fost date în circulaţie în 2018.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele