AVERTISMENT de la Microsoft. Faceți UPDATE ACUM!
Autor: Oana Pavelescu pe 10 iul, 08:08 | Articole recomandate

Hackerii pot intra ușor în sistem

Microsoft solicită utilizatorilor Windows să instaleze imediat o actualizare după ce cercetătorii din domeniul securității au descoperit o vulnerabilitate gravă în sistemul de operare.

Defecțiunea de securitate, cunoscută sub numele de PrintNightmare, afectează serviciul Windows Print Spooler. Cercetătorii companiei de securitate cibernetică Sangfor au publicat din greșeală un ghid pentru a-l exploata.

Cercetătorii au scris pe Twitter la sfârșitul lunii mai că au găsit vulnerabilități în Print Spooler, care permit mai multor utilizatori să acceseze o imprimantă. Au publicat o dovadă a conceptului online din greșeală și ulterior l-au șters - dar nu înainte de a fi publicat în altă parte online, inclusiv pe site-ul dezvoltatorului GitHub.

Capitalizarea companiei Microsoft a sărit în aer. I-au trebuit 35 de ani

Microsoft (MSFT) a avertizat că hackerii care exploatează vulnerabilitatea pot instala programe, vizualiza și șterge date sau chiar crea conturi noi de utilizator cu drepturi depline de utilizator. Acest lucru oferă hackerilor suficientă comandă și control asupra computerului dvs. pentru a provoca daune grave.

Windows 10 nu este singura versiune afectată - Windows 7, pentru care Microsoft a încheiat asistența pentru anul trecut, este, de asemenea, supus vulnerabilității.

În ciuda anunțului că nu va mai publica actualizări pentru Windows 7, Microsoft a lansat un patch pentru sistemul de operare vechi de 12 ani, subliniind severitatea defectului PrintNightmare. Actualizările pentru Windows Server 2016, Windows 10, versiunea 1607 și Windows Server 2012 sunt „așteptate în curând”, a spus compania.


Articole recomandate Vezi toate articolele