Banca UBS devine PRIMA bancă europeană care face acest lucru
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Acționarii au aprobat
Acționarii au aprobat
Acţionarii UBS au aprobat joi plata celei de-a doua jumătăţi a dividendelor pentru anul 2019, banca elveţiană devenind astfel prima mare bancă europeană care plăteşte în totalitate dividendele pe 2019, în pofida impactului economic produs de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

UBS şi rivalul său Credit Suisse au decis în aprilie să amâne plata unei părţi din dividendele pentru 2019, ca urmare a presiunilor venite de la autorităţile bancare care doreau ca băncile să dea prioritate activităţii de creditare în contextul şocului economic provocat de pandemie.

Băncile din Marea Britanie şi zona euro au fost împiedicate să plătească dividende pentru 2019 în lunile martie şi aprilie, cel mai grav moment al crizei sanitare. Însă, Autoritatea de Supervizare a Pieţelor Financiare din Elveţia (FINMA) a adoptat o abordare mai suplă, recomandând băncilor să nu îşi recompenseze acţionarii în ideea de a-şi păstra lichidităţile, dar nu au interzis complet acordarea de dividende.

Joi, 99,49% din acţionarii UBS au aprobat acordarea unui dividend extraordinar de 0,365 dolari pe acţiune, cu prilejul unei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor, care a avut loc în format online, după ce în luna mai a fost acordat un dividend similar.

Citește și TRIST în pandemie! Premierul Italiei a vorbit cu Moș Crăciun. Ce a aflat

La rândul său, Credit Suisse va supune votului acţionarilor aprobarea unei a doua tranşe din dividendele pe 2019 în Adunarea Generală Extraordinară, prevăzută a avea loc în data de 27 noiembrie. UBS a pus deoparte 2,5 miliarde de dolari pentru remunerarea acţionarilor în cursul anului următor. La cererea FINMA, banca este pe cale să îşi ajusteze sumele alocate pentru răscumpărarea de acţiuni, urmând să le dea prioritate în raport cu dividendele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel