Bani de la stat pentru concediu petrecut în țară. Unde se întâmplă
Autor: Mara Ivan pe 22 iul, 15:47 | Mutarea zilei

O măsură menită să ajute turismul și să prevină răspândirea coronavirusului

Se întâmplă în țara lui Vladimir Putin. Ruşii care să-și facă vacanţa în țară, renunțând la un sejur în străinătate, vor beneficia de o subvenţie guvernamentală care va acoperi o parte din cheltuielile de concediu, a anunţat premierul Mihail Mişustin.

Decizia vizează promovarea turismului intern, în condiţiile în care frontierele Rusiei sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus. Încă din luna mai, premierul rus Mihail Mişustin a făcut un apel către concetăţenii săi, mari amatori de plajă în străinătate, să îşi facă vacanţele în ţara lor, apreciind că "este mai bine şi mai puţin periculos".

"Guvernul a decis să aloce 15 miliarde de ruble (aproximativ 184 milioane de euro la cursul de schimb actual) pentru dezvoltarea turismului intern", a declarat miercuri Mihail Mişustin într-un discurs în faţa deputaţilor din Duma, camera inferioară a Parlamentului. Potrivit premierului, aceşti bani vor fi folosiţi în special pentru a rambursa o parte din preţul sejururilor turistice care vor fi efectuate în 2020 în interiorul ţării. "Suma care va fi rambursată se va situa între 5.000 şi 15.000 de ruble (între 61 şi 184 de euro), în funcţie de pachetul turistic achiziţionat", a precizat premierul Mişustin.

Citește și Noua ARMĂ a Rusiei. Nici nu vă imaginați despre ce este vorba

Asociaţia tour-operatorilor ruşi a precizat într-un comunicat că rambursarea se va face numai în cazul achiziţionării unui sejur organizat cu cel puţin cinci nopţi, plătit cu un card bancar Mir, un concurent rus al Visa şi Mastercard. Rambursările ar urma să fie făcute începând din luna august, pentru sejururile cu un preţ de cel puţin 25.000 de ruble (307 euro), a informat aceeaşi sursă.

Zborurile aeriene în interiorul Rusiei au fost reluate în mare parte de la 1 iunie. Tot la începutul lunii iunie autorităţile au anunţat o redeschidere parţială a frontierelor, în special din motive medicale, însă o reluare a zborurilor internaţionale este încă discutată de autorităţile sanitare, aeriene şi Guvernul rus, fără o decizie concretă. Până în prezent Rusia a înregistrat, oficial, 789.190 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 12.745 de decese. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele