BCR, BRD și Raiffeisen Bank preiau CIT ONE. Scopul tranzacției
Autor: Mara Ivan pe 26 noi 2019 / 15:51 | Mutarea zilei

Mai este nevoie de aprobarea autorităților de concurență

Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank Romania au semnat o tranzacție prin care vor deține o cotă egală de acțiuni de câte 33,3% în CIT ONE, una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport, procesare și depozitare valori.

Un comunicat de presă anunță că tranzacția se aliniază cu strategia celor trei bănci de a optimiza, dezvolta și eficientiza transportul și procesarea numerarului, iar înțelegerea reprezintă un pas strategic realizat cu succes de către cele trei companii, ce urmează direcția de consolidare a acestui segment de piață si tendința, la nivel internațional, de colaborare între jucătorii din piața bancară în acest domeniu.

Pe termen scurt și mediu, cei trei parteneri au în vedere dezvoltarea accelerată a activității CIT ONE, precizează Mediafax.

Citește și Cea mai mare tranzacție cu acțiuni Petrom din ultimii trei ani

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului din partea autorităților de supraveghere și de concurență competente, precum și a unui set mai amplu de formalități legale.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele