BCR se împrumută cu jumătate de miliard: A lansat primele obligaţiuni verzi în lei
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Cât câștigă angajații Băncii Comerciale Române
Cât câștigă angajații Băncii Comerciale Române
Banca Comercială Română (BCR) lansează prima emisiune de obligaţiuni verzi în valoare de 500 de milioane de lei, continuându-şi astfel strategia de diversificare a surselor de finanţare şi contribuind la dezvoltarea pieţei de capital din România, a anunţat joi banca.

"Această primă emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile companiei de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentele responsabile faţă de mediu şi de a reduce inegalităţile sociale", se menţionează în comunicat.

În ultimii doi ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de 2,1 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior preferenţiale cu o maturitate de 7 ani şi reprezintă prima tranzacţie cu obligaţiuni verzi a BCR, urmând să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating preconizat pe termen lung de BBB+ din partea Fitch.

"Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, rata dobânzii fiind stabilită cu succes la 5%, ceea ce reflectă performanţa solidă a băncii", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, distribuţia a fost echilibrată între fonduri de pensii, firme de administrare de active, companii de asigurări şi instituţii de credit, beneficiind de asemenea de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC).

Conform reprezentanţilor băncii, emisiunea de obligaţiuni s-a dovedit una de succes încă de la început, în condiţiile în care la finalul primei zile de subscriere registrul de ordine era acoperit cu mult peste suma maximă vizată de 500 de milioane de lei, ceea ce a dus la decizia închiderii mai devreme a ofertei.

Citește și: ASF a cerut la Tribunal falimentul City Insurance. Asigurătorul contestă decizia de ridicare a autorizației de funcționare

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) şi ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluţie.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, desfășurând operaţiuni de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), fiind prezentă și pe piaţa leasingului, pensiilor private, a băncilor de locuinţe.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel