Bilet de călătorie de 28 milioane dolari. De fapt, este o aventură
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
O călătorie pe care nu toată lumea și-o poate permite
O călătorie pe care nu toată lumea și-o poate permite
Un bogat şi fericit câştigător a plătit sâmbătă 28 de milioane de dolari pentru un loc scos la licitaţie pentru a-l însoţi pe Jeff Bezos în primul zbor de turism spaţial al societăţii Blue Origin, care se va desfăşura pe 20 iulie, relatează AFP.

Câştigătorul, a cărui identitate va fi cunoscută în săptămânile următoare, i-a depăşit cu miza sa pe cei circa 20 de concurenţi la licitaţia finală online ce a durat mai puţin de 10 minute.

Procesul licitaţiei a început în luna mai, cu mize care au atins joi 4,8 milioane de dolari. Acesta a fost sâmbătă preţul de pornire pentru vânzarea locului ce va fi ocupat alături de alte trei, pe care vor sta fondatorul Amazon, fratele său, Mark, şi încă un turist spaţial a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Miza a crescut repede la 10 milioane de dolari, după care participanţii au plusat progresiv cu câte un milion, licitaţia fiind închisă cu oferta de 28 de milioane de dolari. Cel care a adjudecat locul va trebui să plătească şi un comision de 6% casei de licitaţii RR Auction.

Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor ştiinţifice.

Citește și Jeff Bezos va părăsi Terra. A stabilit și data plecării

Jeff Bezos, care luna viitoare va părăsi postul de şef al Amazon, a anunţat la începutul acestei luni că va participa la primul zbor uman al rachetei New Shepard.

Capsula rachetei, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Racheta va fi lansată dintr-un deşert la vest de Texas şi capsula se va separa la o altitudine de 75 de kilometri, continuându-şi traiectoria până la depăşirea altitudinii de 100 de kilometri, limita între atmosfera terestră şi spaţiu.

Pasagerii vor putea apoi pluti în imponderabilitate timp de aproximativ trei minute şi privi curbura Terrei. În acest timp, racheta va coborî pentru o aterizare verticală şi capsula va iniţia la rândul ei o coborâre spre Terra, unde înaintea aterizării în deşert va fi frânată de trei paraşute mari şi retrorachete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel