Bill Gates: ”Am avut NOROC!” Când se termină PANDEMIA de covid-19
Autor: Simona Haiduc pe 07 aug, 21:11 | Declarația zilei

În general, Bill Gates are dreptate

După ce a avertizat că omenirea este în pragul unei alte catastrofe, mai grave, mai înfricoșătoare și mai nemiloase decât pandemia de covid-19, respectiv criza ecologică, de neevitat dacă nu se iau măsuri imediate, miliardarul american Bill Gates a lansat o nouă previziune. Cofondatorul companiei Microsoft a anunțat, într-un interviu pentru Bloomberg, când vom putea uita de noul coronavirus. 

”Inovațiile din sfera de diagnosticare și vaccinurile create ne vor permite să ieșim din pandemie la sfârșitul anului 2021. Am avut noroc că această boală nu s-a dovedit mult mai letală”, a spus Gates. 

Cu toate acestea, a adăugat omul de afaceri și filantropul american, oamenii vor trebui să respecte și în continuare măsurile de prevenire, în special cele de igienă. Gates a arătat că, spre deosebire de Statele Unite, s-au descurcat ”foarte, chiar foarte bine” în condiții de pandemie. 

În altă ordine de idei, el susține că medicamentele împotriva noului coronavirus pot reduce considerabil nivelul de mortalitate, dar un rol determinant în revenirea societății la o viață normal îl va juca numai vaccinul. 

Citește și Bill Gates: Va fi o CATASTROFĂ mai ÎNFRICOȘĂTOARE decât covid-19

”Un vaccin cu siguranță va fi gata până la sfârșitul anului, cel târziu în prima parte a anului 2021. Apoi, el va trebui aprobat de forurile competente și distribuit. ”Trebuie să ne asigurăm că vom putea pune capăt pandemiei nu doar în țările bogate, care își permit să cumpere vaccinul, dar și în țările în curs de dezvoltare. În caz contrar, nu vom scăpa de pandemie”, a atras atenția Gates. 

Pe de altă parte, el a estimat că, din punctul de vedere al eficacității, primul vaccin nu va fi ”ideal”. Va fi o epată intermediară, care va oferi însă răgazul necesar pentru definitivarea și realizarea unei noi versiuni de vaccin, mai complex și care, foarte probabil, va apărea în a doua jumătate a anului 2021.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele