Bill Gates, mesaj ȘOCANT: Treziți-vă până nu e prea târziu
Autor: Simona Haiduc pe 14 sep, 13:44 | Articole recomandate

Oamenii s-au dovedit incapabili, spune Gates

După o perioadă în care a evitat să vorbească despre virusul SARS-CoV-2, despre vaccinuri și alte chestiuni de acest gen, miliardarul american Bill Gates, cofondatorul gigantului Microsoft, a considerat că este cazul să revină asupra subiectului și să lanseze un avertisment.

Omenirea nu este pregătită să lupte împotriva următoarei pandemii: modul în care opinia publică în ansamblul ei, mai marii acestei lumi, în special factorii de decizie ai acestei lumi, a demonstrat că oamenii sunt, practic, incapabili să pună la punct mecanisme de luptă împotriva unei boli infecționeasă și, în numele sănătății tuturor locuitorilor acestei planete, să treacă peste inegalități, a lansat Gates, într-un raport al Fundației Bill și Melinda Gatex, scrie The Independent.

„Într-o lume globalizată în care comerțul se traversează constant granițele, nu este suficient ca țările bogate să-și asigure doar pentru ele necesarul împotriva virusurilor”, a continuat Gates. Un îndemn sau un apel care s-ar putea reduce la următoarele cuvinte: Treziți-vă până nu este prea târziu!

Documentul expune inegalitatea vaccinului din punct de vedere moral: în statele dezvoltate, până la 80% din populație este vaccinată, în țările cele mai sărace, doar 1%. Mai mult, continentul african a primit 48 de milioane de doze de vaccin, în timp ce California - 42 de milioane, în condițiile în care populația acestui stat american este de 30 de ori mai mică decât cea a continentului negru.

Citește și Sfârșitul pandemiei de COVID. Bill Gates prezice ce se va întâmpla după criză

Anterior, s-a anunțat că Fundația Gates a investit peste 70 de milioane de dolari în crearea de noi pastile antivirale pentru tratarea coronavirusului și prevenirea viitoarelor pandemii.


Articole recomandate Vezi toate articolele