Bill Gates. Vești proaste despre un vaccin anti-covid
Autor: Simona Haiduc pe 26 iun 2020 / 11:50 | Declarația zilei

Există o problemă

Miliardarul american Bill Gates, unul dintre bogații lumii puternic implicați în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a avertizat că un vaccin capabil să distrugă noul coronavirus s-a putea dovedi nu foarte eficient în calitate de barieră în calea răspândirii SARS-CoV-2. 

Intervivat de postul de televiziune CNN, omul de afaceri, fondatorul companiei Microsoft, a explicat că în dezvoltarea unui vaccin, oamenii de știință se orientează după două caracteristici: prevenirea îmbolnăvirii a persoanei vaccinată și împiedicarea transmiterii infecției la alți oameni. 

”În primul caz, nu există garanția că vaccinul va fi un factor ideal de blocare a transmiterii infecției”, a insistat Bill Gates. În același timp, el a lăudat reacția imunitară a organismului uman la această boală, considerând că imunitatea dobândită de persoanele care au făcut covid-19 asigură o protecție suficientă pentru o nouă contaminare cel puțin în decurs de un an.

Citește și Bill Gates. Situația este cumplită! SUA au greșit 

În același timp, miliardarul a susținut prognoza formulată de medicul american Anthony Fauci, potrivit căruia un vaccin împotriva noului coronavirus va fi gata la sfârșitul anului curent sau la începutul lui 2021. Merită amintit că, în aprilie, Gates a apreciat că omenirea va avea nevoie de aproximativ doi ani pentru pentru a revenit la viața de dinaintea pandemiei, depășind toate consecințele răspândirii noului virus. 


Declarația zilei Vezi toate articolele