BITCOIN s-a prăbușit cu 14%. 12.000 de dolari s-au EVAPORAT în doar trei zile
Autor: Ciprian Dumitrache pe 19 apr, 07:09 | Mutarea zilei

Una dintre cauze ar putea fi întreruperea energiei electrice din regiunea chineză Xinjiang, care este locația pentru o mare parte din ''mineritul'' de Bitcoin.

Bitcoin a scăzut duminică cu 14%, ajungând la 51.541 de dolari , pierzând majoritatea avansului câștigat în ultima săptămână. Criptomoneda rivală, Ether, legată de rețeaua blockchain ethereum, a scăzut la rândul său cu 10%, ajungând la nivelul de 2.101 dolari.

Bitcoin s-a tranzacționat duminică cu 53.991 dolari, cu 12.000 de dolari sub maximele record înregistrate miercuri, relatează Reuters. 

Una dintre cauzele prăbușirii ar putea fi întreruperea energiei electrice din regiunea chineză Xinjiang, care este locația pentru o mare parte din ''mineritul'' de Bitcoin.

"Întreruperea curentului electric expune o slăbiciune fundamentală a criptomonedelor,pentru că, deși rețeaua Bitcoin este descentralizată, exploatarea nu este", a declarat Luke  Sully, CEO-ul companiei Ledgermatic.

Citește și: Prețul energiei la bursă a crescut SEMNIFICATIV în martie

Scăderea Bitcoin vine și după ce banca centrală a Turciei a interzis vineri utilizarea criptomonedelor pentru achiziții .

Edward Moya, analist senior de piață la OANDA, a declarat că „piața a devenit excesiv de sensibilă la orice decizie de acest gen”.

Multe piețe de criptomonede funcționează non-stop, creând condițiile ca acest tip de fluctuații de preț să se întâmple la orice oră. 

În ciuda scăderii abrupte din ultimele zile, Bitcoin rămâne în continuare cu 89% peste nivelul înregistrat la începutul anului.


Mutarea zilei Vezi toate articolele