BMW continuă construirea fabricii din Ungaria
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Péter Szijjártó a vorbit din apropierea terenului unde se ridică fabrica BMW din Debrecen / Foto: MTI
Péter Szijjártó a vorbit din apropierea terenului unde se ridică fabrica BMW din Debrecen / Foto: MTI
Fabrica BMW de la Debrecen va fi construită, până acum, totul a decurs conform planului iniţial, iar vineri, zona de construcţie a fost predată investitorului, anunțul a fost făcut de Péter Szijjártó, vineri, la Debrecen, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat și Michele Melchiorre, directorul general al BMW Manufacturing.

Părțile îşi respectă promisiunile şi îşi îndeplinesc obligaţiile; contractul cu privire la construirea fabricii, anunţat în vara anului 2018, va intra în vigoare, fără modificări, la sfârşitul lunii iunie 2020, a subliniat Péter Szijjártó. Ministrul a mai adăugat că valoarea investiţiei este de peste un miliard de euro, iar Guvernul Ungariei acordă un sprijin de 12,3 miliarde de forinţi (aprox. 35 de milioane de euro).

Mnistrul ungar spune că nu există niciun dubiu cu privire la faptul că fabrica va fi ridicată, şi nici cu privire la începerea construcţiei, din moment ce aceasta a şi început, deja.

Péter Szijjártó a reamintit că, de la anunţarea investiţiei BMW în Debrecen, are loc prima fază a construcţiei fabricii, ceea ce înseamnă lucrări de pregătire şi investiţii în infrastructură. Pe suprafaţa de 400 de hectare, pe care se va afla fabrica, au lucrat şi lucrează, de mai multe luni, "sute de maşini şi mii de oameni", au fost mutate peste două milioane de metri cub de pământ şi au fost amplasate 123 de kilometri de cablaje, muncitorii au săpat 12 kilometri de şanţuri pentru apă, iar în vederea stabilităţii viitoarelor clădiri au fost amplasate 500 de stâlpi, a enumerat ministrul.

Citește: Ungaria, convinsă că BMW nu renunță la construirea fabricii de la Debrecen

Oficialul ungar a explicat, totodată, că au început lucrările de la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi gaze, iar construcţia celor două ieşiri de pe autostradă, care sunt prevăzute în proiect se desfăşoară conform planului. Szijjártó a precizat și faptul că BMW a efectuat deja și primele angajări la Debrecen.

Ministrul spune că pandemia nu este doar o problemă medicală, ci şi una economică. Deşi sarcina numărul unu este aceea de a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor, o sarcină deosebit de importantă este şi aceea de a proteja locurile de muncă existente şi de a crea unele noi, şi de a relansa, prin asta, economia maghiară.

La eveniment a participat și Michele Melchiorre, directorul general al BMW Manufacturing, care a declarat că lucrările vor continua conform planului iniţial: "Noi ne păstrăm angajamentul faţă de planul de a ridica o fabrică la Debrecen".

Reprezentantul BMW a mai adăugat, totodată, că situaţia economică globală cauzată de epidemie şi-a lăsat amprenta şi asupra domeniului construcțiilor. Vor fi necesare unele ajustări în etapele de construcţie, iar în acest moment are loc analizarea planificării. Sunt aşteptate întârzieri de câteva luni, a mai explicat Michele Melchiorre care a mulţumit oraşului Debrecen şi Guvernului Ungariei pentru încredere şi pentru cooperarea profesională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...


pixel