BNS: Calea ferată NU va beneficia de nici un fel de sprijin din partea Guvernului
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Initiativa celor Trei Mări.
Initiativa celor Trei Mări.
Calea ferată nu va beneficia de nici un fel de sprijin de etapă din partea Guvernului la actuala rectificare bugetară, se arată într-o scrisoare deschisă, adresată premierului, de Blocul Naţional Sindical şi Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.

"Blocul Naţional Sindical şi Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare federaţie sindicală din calea ferată, fac public un apel către Guvernul României pentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor care urmează pentru industria feroviară având în vedere că la actuala rectificare bugetară calea ferată nu va beneficia de nici un fel de sprijin de etapă din partea Guvernului pe care îl conduceţi. Se ştie foarte bine că întreaga industrie feroviară este la pământ, iar pierderilor istorice li se adaugă zilnic altele şi mai mari, cauzele fiind diverse şi completate în mod nefericit de criza economică structurală generată de această pandemie", se spune în document.

Burduja (MFP): Lumea de azi trăieşte într-o paradigmă greşit înţeleasă

Potrivit sursei citate, transportul feroviar din România trece prin cea mai acută criză din ultimii 10 ani, infrastructura feroviară este depăşită atât moral cât şi fizic şi reprezintă un pericol real pentru siguranţa circulaţiei. Trenurile de călători circulă cu viteze medii de doar 45km/oră, în vreme ce trenurile de marfă abia se mişcă cu doar 17km/oră.

"Chiar şi în aceste condiţii, înţelegând situaţia deficitului bugetar extrem de mare, de peste 9%, criza globală şi lipsa unor resurse îndestulătoare pentru toate sectoarele bugetare, constatăm că nu se face nici cel mai mic efort pentru a suplini o mică parte din pierderile care se acumulează de la zi la zi. Apelurilor noastre repetate li s-a răspuns doar cu promisiunea unor analize şi evaluări serioase şi sistemice, dar, în fapt, atunci când se pune la modul real problema finanţării, calea ferată este din nou pusă între paranteze în interiorul strategiei economice a Guvernului. Este de datoria noastră, a ceferiştilor, să vă informăm cu responsabilitate că situaţia este foarte aproape de momentul în care singura cale de deblocare a acestui aparent dialog, care de fapt este doar un monolog steril al sindicaliştilor ceferişti, este oprirea legală a lucrului la calea ferată şi reevaluarea completă a relaţiei dintre stat şi ceferişti. Vă rugăm să acordaţi atenţie şi sectorului feroviar, problemelor şi temerilor ceferiştilor cu privire la locurile de muncă, la viitorul nostru şi al familiilor noastre. Cu speranţa că vom primi într-un final atenţia cuvenită, vă solicităm încă o dată să alocaţi la rectificarea bugetară sumele necesare pentru pentru sprijinirea căii ferate", se mai arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel