BRD, finanțare pentru tehnologii de chirurgie super-performante
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Cea mai avansată tehnologie din acest domeniu
Cea mai avansată tehnologie din acest domeniu
Sanador achiziţionează cele mai avansate tehnologii de chirurgie minim-invazivă, proiect realizat printr-o investiţie de aproximativ 3 milioane de euro, cu finanţare acordată de Grupul BRD, potrivit unui comunicat al băncii.

Conform sursei citate, compania Sanador inaugurează o nouă investiţie în tehnologie medicală de ultimă generaţie: daVinci Xi, cel mai avansat instrument de chirurgie minim invazivă asistată robotic.

"Robotul daVinci Xi este un sistem computerizat menit să eficientizeze şi să îmbunătăţească intervenţia chirurgului în sala de operaţie prin acurateţe milimetrică, vizibilitate crescută, mişcări sigure şi precizie ridicată. Se poate spune că platforma daVinci Xi oferă o extensie naturală a ochilor şi mâinilor medicului asupra pacientului în realizarea a numeroase proceduri chirurgicale, de exemplu în urologie, ginecologie sau chirurgie generală", a spus Doris Andronescu, director general, asociat unic şi fondator al companiei.

Noul proiect a fost realizat printr-o investiţie de aproximativ 3 milioane de euro, cu finanţare acordată de Grupul BRD. "Suntem mândri că, prin finanţarea unor astfel de investiţii, putem contribui la progresul medicinei din România. La BRD, ne reafirmăm angajamentul de a susţine economia, în special prin investiţiile în tehnologie de vârf", a spus Yves Lallemand, director general adjunct al BRD Groupe Societe Generale, coordonatorul activităţii de corporate banking.

Citește și Tipuri de depozite la termen și dobânzi

Tot cu finanţare de la Grupul BRD, Sanador a pus în funcţiune, în septembrie 2018, unul dintre cele mai performante centre de radioterapie din România, destinat tratării cancerului. Investiţia totală s-a ridicat la 20 milioane de euro, centrul asigurând o gamă complexă de servicii privind diagnosticul, tratamentul şi urmărirea post-terapeutică, având ambulatoriu integrat, spitalizare de zi şi continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară, iodoterapie, SPECT-CT, împreună cu cele mai performante echipamente şi tehnologii medicale.

Spitalul Clinic SANADOR a fost inaugurat în anul 2011, având o suprafaţă de 23.000 mp, 413 paturi şi unsprezece săli de operaţie ultramoderne, fiecare dotată cu centrală proprie de tratare a aerului, una dintre cele mai performante secţii de terapie intensivă (adulţi şi copii), dar şi departament de cardiologie intervenţională şi electrofiziologie, precum şi radiologie imagistică medicală de înaltă performanţă. BRD - Groupe Societe Generale este a treia mare bancă din România după valoarea activelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel