Brexit. Decizia Facebook privind datele utilizatorilor britanici
Autor: Mara Ivan pe 16 dec 2020 / 21:11 | Articole recomandate

Facebook ste suspectată că și-a crescut artificial audiența pentru a putea obține mai mulți bani de la la agențiile de publicitate

Gigantul american Facebook a decis să transfere anul viitor în SUA gestionarea datelor utilizatorilor săi din Regatul Unit, asigurată până în prezent în Irlanda pentru Uniunea Europeană, evocând o schimbare legată de Brexit, transmite AFP.

''La fel ca alte întreprinderi, Facebook trebuie să procedeze la schimbări ca răspuns la Brexit'' şi la incertitudini care persistă, explică grupul într-un comunicat.

În consecinţă, responsabilitatea juridică a utilizatorilor britanici va trece de la Facebook Ireland la Facebook Inc, compania-mamă americană, de îndată ce perioada de tranziţie va fi luat sfârşit, la 31 decembrie acest an.

În februarie, grupul Google anunţase o decizie similară.

Până în prezent, ansamblul utilizatorilor europeni, printre care britanicii, depind de Facebook din Irlanda, unde grupul şi-a stabilit sediul pentru continentul european.

Citește și Prințul Harry se REDESCOPERĂ: Nu a existat moment mai important

Facebook, care adaugă că ansamblul utilizatorilor săi non-europeni depind deja de sediul său american, a precizat că nu va exista nicio schimbare în maniera de gestionare a datelor personale sau a serviciilor propuse.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele