Brexit: NU are sens să NEGOCIEM fără o schimbare de poziție din partea UE
Autor: Antonia Popescu pe 19 oct, 21:34 | Declarația zilei

Brexit: Viitoarele zile vor fi decisive

Londra a repetat luni că reluarea negocierilor comerciale post-Brexit cu UE "nu are sens" în lipsa unei schimbări de poziţie a Celor 27, declarându-se totuşi deschisă la "intensificarea" discuţiilor propusă de Bruxelles, relatează AFP.

Summitul UE de săptămâna trecută "nu a lăsat nicio bază pentru ajungerea la un acord", a declarat ministrul Michael Gove, însărcinat cu coordonarea acţiunii guvernamentale, în Parlament."Nu are niciun sens să continuăm să negociem. Atâta timp cât UE îşi menţine poziţia, astfel de discuţii nu vor avea sens", a adăugat el.

Regulile CIUDATE ale REGINEI! Ce se întâmplă la un BAL REGAL

El a salutat totuşi declaraţiile negociatorului şef european Michel Barnier, care s-a declarat pe Twitter "disponibil pentru intensificarea discuţiilor (...) pe baza textelor juridice"."Evident, trebuie să ne asigurăm că lucrăm pe baza intensificării pe care ei o propun. Prefer să privesc spre viitor cu optimism şi spre trecut cu mânie", a mai spus Gove.Deja foarte dificile, negocierile comerciale s-au înveninat şi mai mult joi, notează AFP, când reprezentanţii Celor 27 reuniţi în Consiliul European au cerut concesii din partea Londrei, precizând în acelaşi timp că vor să continue convorbirile pentru încheierea unui acord de liber schimb înaintea sfârşitului acestui an.A doua zi, Boris Johnson a apreciat că discuţiile sunt "terminate", fără o "schimbare fundamentală" de abordare din partea UE.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele