Britanicii AU REUȘIT! Acest MEDICAMENT salvează vieți
Autor: Dana Mihai pe 16 iun, 17:41 | Mutarea zilei

Beijing: Vaccinul experimental care oferă rezultate WOW

Medicamentul, dexametazona, a redus rata de deces cu o treime pentru pacienții conectați la ventilatoare și cu o cincime pentru pacienții care au nevoie de oxigen.

Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit un tratament ieftin și disponibil pentru pacienții cu COVID-19. Aceștia au descris utilizarea dexametazonei medicamentoase steroidiene obișnuite drept „descoperire majoră”.

Medicamentul a redus rata de deces cu o treime pentru pacienții conectați la ventilatoare și cu o cincime pentru pacienții care au nevoie de oxigen. Profesorul Chris Whitty, a declarat că a fost „cel mai important rezultat al studiului pentru COVID-19 până în prezent”.

Coronavirus. Americanii au avut dreptate. Chinezii confirmă

Rezultatele au fost publicate în urma procesului de recuperare, care evaluează o serie de tratamente diferite pentru coronavirus. Se crede că medicamentul ar fi putut salva între 4.000 și 5.000 de vieți dacă ar fi fost folosit mai devreme în pandemie.

Martin Landray, un profesor de la Universitatea din Oxford care co-conduce procesul, a declarat: "Acesta este un rezultat care arată că dacă pacienților care au COVID-19 și sunt pe ventilatoare sau sunt pe oxigen li se administrează dexametazona, acesta va salva vieți și va face acest lucru la un cost remarcabil de mic."

Peter Horby, investigatorul co-plumb, a declarat că dexametazona este un steroid generic utilizat pe scară largă în alte boli pentru a reduce inflamația, este "singurul medicament care până acum s-a arătat că reduce mortalitatea și îl reduce semnificativ.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele