Bursele mondiale au evoluții EZITANTE pe fondul alegerilor din SUA
Autor: Antonia Popescu pe 04 noi 2020 / 12:47 | Articole recomandate

Bursele mondiale au evoluții EZITANTE pe fondul alegerilor din SUA

Bursele mondiale au urmărit miercuri cu nervozitate rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale americane, în condiţiile în care Donald Trump revendică victoria dar mai multe state cheie nu au anunţat încă rezultatele, informează AFP.

Principalele burse europene şi-au revenit la o ură după ce au deschis în scădere. În jurul orei 10:00 (9:00 GMT), bursa de la Paris afişa un avans de 0,27% iar cea de la Londra era în creştere cu 0,05%, însă bursa de la Frankfurt era în scădere cu 0,45% iar cea de la Milano afişa o scădere de 0,98%.Pe pieţele din Asia, indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a încheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 1,72%. Însă indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a pierdut 0,21%, în timp ce indicele bursei de la Shanghai a înregistrat un avans de 0,19% iar cea de la Shenzhen a crescut cu 0,31%.

Bursa de la București închide pe verde dar valoarea tranzacțiilor a scăzut

Pe lângă riscul unor noi tensiuni comerciale ale Chinei pe relaţia cu SUA, dacă Donald Trump va câştiga un nou mandat, pieţele bursiere chineze au fost afectate şi de decizia de amânare a introduceri la bursă a Ant Group, operaţiune care urma să fie cel mai mare IPO din lume.Donald Trump s-a declarat miercuri câştigător al alegerilor prezidenţiale, chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, ceea ce a aruncat SUA în necunoscut şi incertitudine. De asemenea, preşedintele american a ameninţat că se va adresa instanţelor. "Ne vom adresa Curţii Supreme. Vrem să înceteze întregul proces de votare", a declarat Trump.Pentru moment însă Joe Biden a obţinut un număr total de 238 de electori, comparativ cu 213 pentru Trump. Pentru a câştiga alegerile este nevoie de obţinerea a 270 de mari electori. Mai sunt aşteptate rezultatele din şapte state, printre care Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia şi Carolina de Nord."Incertitudinea riscă să dureze destul de mult. Fie Biden va câştiga dar cu o marjă foarte mică şi atunci este aproape o certitudine că Donald Trump va contesta alegerile. Cel de-al doilea scenariu, conform căruia Trump va fi câştigător, este la fel de probabil", avertizează Florence Barjou, director de investiţii la Lyxor.Numele câştigătorului alegerilor prezidenţiale din SUA ar putea să nu fie cunoscut rapid, din cauza numeroaselor voturi prin corespondenţă, ceea ce riscă să întârzie atribuirea mai multor state care sunt determinante pentru câştigarea alegerilor."Este posibil să nu avem rezultate clare timp de mai multe zile. Cursa este departe de a fi încheiată", a concluzionat David Madden, analist la CMC Markets.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele