Câciu: Nu credeam că există o carte de bucate cu rețete prin care să îți provoci o criza
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Adrian Câciu, a scris într-o postare pe Facebook despre faptul că sectoarele economice s-au închis, iar apoi s-au dat acces la credite. Economic nu se potrivește nimic.
Adrian Câciu, a scris într-o postare pe Facebook despre faptul că sectoarele economice s-au închis, iar apoi s-au dat acces la credite. Economic nu se potrivește nimic.
Adrian Câciu, a scris într-o postare pe Facebook despre faptul că sectoarele economice s-au închis, iar apoi s-au dat acces la credite. Economic nu se potrivește nimic.

"Economic nu se potrivește. Închizi sectoare economice prin ordonanță militara iar ca recompensa le dai acces la credite. Nici măcar nu compensezi pierderea de venit generata de măsura de politică publică pe care ai luat-o. Nu! Preferi să stimulezi supraîndatorarea. Datoria față de un terț. Care terț este singurul câștigător în afacerea asta. Care terț mănâncă orice randament viitor al sectorului pe care l-ai închis. Că doar creditul nu e compensație și nici primă. El trebuie plătit. Cu dobândă evident."

Programe pentru românii întorși acasă. În funcție de situație

"Cred că avem un OUG 114 pe invers. Nu stimulez băncile să dea credite, oblig agenții economici să ia credite. Ia uite tu cum crește "intermedierea financiară" Te doare capul, sincer! De partea cealaltă, suspendare rate bănci dar dobânda la dobânda. Unde? Taman la creditele de consum. Ghici ce? Să trăiască IFN-urile care, cred că știe toată lumea, nu au dobânzi deloc mici. Si evident pentru ipotecare, dobânda, garantată de un fond de garantare unde probabil exist bonusuri funcție de numărul de garanții acordate."

"Cine câștigă? Toți în afara de debitor. Adică de cel închis prin ordonanță, de cel dat în șomaj, de cel în dificultate. Solidaritate, da! Dar exclusiv pentru căței, vorba versului. Te doare capul și aici."

Adrian Câciu a explicat situația în care ne aflăm în acest moment și unde s-a produs marea greșeală.

"Singurul acces de care aveau nevoie acele sectoare era accesul la piața liberă. La valorificarea bunurilor și serviciilor.
Adică acces la formarea PIB. PIB care îți aduce venituri la buget. Practic ai închis robinetul principal, iar creditul în nici un caz nu aduce apă pe țeavă. Nici PIB-ului, nici bugetului. Singurul acces de care aveau nevoie oamenii era accesul la muncă. Accesul la venit și contraprestație. Nu accesul la sărăcie. Asta o puteau avea și dacă nu ar fi muncit vreodată. Nu credeam că există o carte de bucate cu rețete prin care să îți provoci o criza. Acum am aflat. Mai trebuie doar sare și piper pe rană, că încă se zvârcolesc unii."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel