Calculele Greciei. Cât pierde lunar economia țării din cauza COVID-19
Autor: Antonio Grigore pe 24 feb, 12:26 | Articole recomandate

Pandemia costă economia grecească aproape 3 miliarde de euro pe lună

Toate restricțiile luate de autoritățile elene pentru combaterea pandemiei costă economia grecească aproape 3 miliarde de euro pe lună, potrivit declarațiilor autorităților de la Atena.

Ministrul grec al Finanțelor, Christos Staikouras, a declarat marți că restricțiile adoptate la nivel național ca urmare a pandemiei de Covid-19 se traduc prin pierderi lunare de aproape trei miliarde de euro.

Mai exact, ministrul a spus că pentru fiecare 15 zile de oprire a activităților sectorului comercial de tip retail, rezervele de numerar sunt mai mici cu  până la 1,5 miliarde de euro.

Citește și: DOUĂ cutremure într-o SINGURĂ dimineață, în România

În ceea ce privește perspectiva unei redeschideri în așteptare a întregului sector al comerțului cu amănuntul din întreaga țară, Staikouras a declarat că Guvernul va propune măsuri în acest sens doar după ce va exista o recomandare din partea unui comitet de epidemiologi și experți în sănătate publică..

Potrivit publicației Keeptalkinggreece, Guvernul și-a anunțat de curând intenția de a permite reluarea activităților comerciale de tip retail, însă o creștere accentuată a cazurilor de infectări ar putea obliga autoritățile de la Atena să amâne data redeschiderii, planificată a avea loc pe 1 martie 2021.


Articole recomandate Vezi toate articolele