Calendar Ortodox. Ce Sfânt sărbătorim ASTĂZI, 22 iulie
Autor: Dana Mihai pe 22 iul, 07:20 | Articole recomandate

Calendar Ortodox. Ce Sfânt sărbătorim ASTĂZI, 22 iulie

În această zi sunt prăznuite Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, ocrotitoarea gospodăriilor şi a familiei, şi Sfînta Marcela. Roagă-te, azi, pentru binele familiei tale.

Biserica Ortodoxă prăznuiește doi sfinți importanți joi: Sfânta Muceniță Marcela și Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena.

Plantele care aduc bani, fericire și sănătate în casele noastre

Sfânta Maria Magdalena a fost originară din Magdala, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret, potrivit crestinortodox.ro. Ea a fost tămăduită de șapte duhuri necurate de către Hristos și, după această minune, a ales să-L urmeze. Maria Magdalena a participat la răstignirea Mântuitorului și a fost prima persoană care a aflat de la un înger că Iisus a înviat.

Maria Magdalena L-a propovăduit pe Hristos și în Roma, unde l-ar fi convertit pe împăratul Tiberiu. Ajunge și în Efes, spre a-i da ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul în vestirea Evangheliei. Se pare că ea a fost îngropată în peștera în care şi-au dormit somnul de sute de ani Cei Șapte Tineri, pomeniți de Biserica pe 4 august.


Articole recomandate Vezi toate articolele