Candidaţi cu studii superioare, la mare căutare pe piața muncii. Cine recrutează cel mai mult
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
În ultimele luni, cererea de specialiști cu studii superioare a depășit chiar și valorile înregistrate în 2019, atunci când piaţa muncii trecea printr-un adevărat boom.

Cele mai multe joburi pentru candidaţii white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din Capitală, urmați de cei din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Fiecare dintre aceste oraşe de provincie are peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Pe fondul creşterii nevoii de candidaţi cu studii superioare, competiţia pentru atragerea acestora e tot mai acerbă în rândul companiilor, iar eforturile de recrutare, tot mai mari, specialiştii fiind din ce în ce mai greu de mulţumit când vine vorba de o nouă provocare profesională.

Salariul rămâne principalul criteriu după care aceştia îşi aleg un job nou, dar la fel de importante sunt şi oportunităţile de creştere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului şi un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

Cei mai căutaţi specialişti în acest moment, deci şi cei pentru care se depun cele mai mari eforturi în recrutare, sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentaţie şi distribuţie, pentru aceştia fiind deschise, în total, în ultimele trei luni, peste 60.000 de poziţii noi.

"E clar că lista de preferinţe a candidaţilor a crescut în ultima perioadă, având în vedere oferta tot mai generoasă de locuri de muncă, dar şi eforturile companiilor de a-i atrage. Ca un răspuns la această nevoie a pieţei, pentru prima oară pe piaţa din România, Skilld aduce resursele umane şi inteligenţa artificială la aceeaşi masă pentru a face cererea şi oferta să se întâlnească mai repede şi mai eficient.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenţia candidaţilor susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job. Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 şi ne bucurăm să fim primii care fac din inteligenţa artificială o normalitate şi în sfera HR-ului", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel