Caniculă și furtuni: Vara 2020, perioada tuturor amenințărilor meteo
Autor: Simona Haiduc pe 04 iun, 10:35 | Declarația zilei

Ar putea fi o nouă provocare pentru sistemele de sănătate

Organizația mondială de meteorologie a avertizat că vara 2020 va fi mai caldă decât în mod normal, în timp ce serviciul național meteo american a prezis un sezon de cicloane extrem de intens. Totul, pe fondul pandemiei de coronavirus. 

Va fi o vară caniculară. O previziune lansată inclusiv de Meteo France. Organizația mondială de meteorologie vine și completează că 2020 ar putea fi chiar mai ”fierbinte” decât 2019. Rezultatele tuturor simulărilor efectuate de OMM merg către aceeași concluzie.

Iar temperaturile ridicate din zonele oceanice tropicale înregistrate în această primăvară susține această prognoză: aprilie 2020 va fost la fel de cald ca în 2016, când planeta era sub influența unui puternic fenomen El Nino.

Și, chiar dacă anul acesta situația din Pacific este ”neutră”, oceanele au febră, explică publicația Sciences et Avenir. Iar avertismentele vin în valuri. Trebuie să ne pregătim pentru a gestiona sanitar viitorul fenomen în contextul pandemiei de covid-19.

Experții care se ocupă de efectele căldurii asupra sănătății umane se tem că patologiile dezvoltate pe durata perioadelor cu temperaturi ridicate se vor adăuga maladiei virale. 

Citește și Avertisment OMS: Noul virus va rămâne cu noi mult timp

”În timp ce condițiile de mediu par să joace un rol limitat în apariția covid-19, vremea caldă poate complica efectele noului virus asupra pacienților, ar putea amplifica gradul de transmitere, deoarece oamenii se regrupează în exterior, în spații publice, spitalele un sunt bolnavi cu covid-19 vor trebui să primească victimele caniculei sau a catastrofelor naturale, ceea ce ar putea pune într-o situație critică sistemele de sănătate”, au atras atenția oamenii de știință în ultimul lor raport.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele