Capriciile IERNII i-a terminat pe germani. Fenomen greu de suportat
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Temperaturile sunt cumplite
Temperaturile sunt cumplite
Germania, care s-a confruntat în această lună cu căderi masive de zăpadă şi un ger pătrunzător, urmate după câteva zile de o vreme caracteristică mai degrabă unei primăveri călduroase, a raportat cea mai mare oscilaţie săptămânală de temperatură înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice, informează DPA.

Specialiştii în climatologie de la Serviciul German de Meteorologie (DWD) au anunţat marţi că Germania nu a trecut niciodată în epoca modernă printr-o alternanţă termică atât de mare precum aceea care a fost înregistrată la staţia meteorologică din Gottingen, un oraş din centrul ţării.

O temperatură de -23,8 grade Celsius a fost înregistrată la acea staţie pe 14 februarie. Şapte zile mai târziu, pe 21 februarie, meteorologii germani au înregistrat o temperatură de +18,1 grade Celsius, marcând astfel o diferenţă termică de 41,9 grade Celsius.

Pentru a găsi o oscilaţie comparabilă, meteorologii germani au trebuit să meargă mulţi ani în urmă pe firul istoriei. Precedentul record în domeniu a fost stabilit în mai 1880, în perioada primelor zile ale măsurătorilor meteorologice. Atunci, o creştere cu 41 de grade a temperaturii exterioare a fost măsurată într-un interval de şapte zile, a precizat purtătorul de cuvânt de la DWD.

În nordul Germaniei, alte două recorduri de căldură pentru anotimpul de iarnă au fost doborâte luni.
În oraşul Quickborn a fost atinsă valoarea de 18,9 grade Celsius, doborând recordul precedent de 17,8 grade Celsius, stabilit în urmă cu doi ani.

Citește și NU luați aceste medicamente ÎNAINTE de VACCINUL anti-COVID-19

În regiunea oraşului Hambug, staţia meteorologică Neuwiedenthal a înregistrat o temperatură de 21,1 grade Celsius în cursul zilei de luni. Precedentul record raportat la aceeaşi staţie, care era de 18,1 grade Celsius, fusese stabilit în urmă cu un an şi a fost pur şi simplu "pulverizat", a adăugat purtătorul de cuvânt de la DWD.

"Pentru prima dată de la debutul măsurătorilor meteorologice, temperatura din Hamburg a trecut de pragul de 20 de grade Celsius în timpul iernii", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel