Carantină în București. Masca, obligatorie peste tot. Ce activități se închid
Autor: Matei Ion pe 20 oct, 08:02 | Declarația zilei

Bucuresștiul a intrat în carantină

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a luat luni mai multe decizii privind impunerea unor măsuri privind prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, după ce rata îmbolnăvirilor a depășit 3 la mia de locuitori.

 

Așadar, masca devine obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.  Măsura a intrat în vigoare începând cu ziua de azi, 20 octombrie 2020, ora 00:00.

S-a hotărât suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ (scenariul 3/roșu), cursurile desfășurându-se online.

Prima țară din UE care intră în carantină totală

“Activitatea didactică este suspendată pentru maniera față în față pentru 14 zile, începând din această seară de la ora 00:00. Mâine, copiii vor continua activitatea școlară în online. Inclusiv grădinițele, deci nivelul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar, indiferent că este de stat sau privat“, a declarat Roxana Cercel, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București  pentru Edupedu.ro.

Timp de 14 zile se închid și restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate.

 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele